ΓΙΑΤΡΟΙ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ” “Εφημερίες έως τα μέσα Νοεμβρίου”

Αποφασισμένοι να βγάλουν πρόγραμμα εφημεριών βάσει του νέου ωραρίου εργασίας δηλώνουν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσής τους αποφάσισαν ότι για το μήνα Νοέμβριο θα κατατεθούν προγράμματα με δύο εφημερίες για κάθε ειδικό και τέσσερις για κάθε ειδικευόμενο.

Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί έως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά γιατρό, δηλαδή περίπου μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου. Για την αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου που θα προκύψει η ευθύνη, σύμφωνα με τους γιατρούς, θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πολιτεία.

Αποφάσισαν επίσης ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν ατομικές δηλώσεις που συναινούν στην υπέρβαση του 48ωρου για τους ειδικευμένους και του 56ωρου για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Ταυτόχρονα ζητούν από το υπουργείο υπογραφή συλλογικής σύμβασης, που θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις ΟΕΝΓΕ, δηλαδή 1.600 ευρώ βασικό μισθό, 5.000 προσλήψεις, εφαρμογή 48ωρου.

Αναφορικά με τις εφημερίες του Οκτωβρίου, οι γιατροί τονίζουν ότι αυτές εκτελέστηκαν “καλή τη πίστει” σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας, αλλά η παραμικρή καθυστέρηση καταβολής των υπερωριακών αποζημιώσεων θα σημάνει την έναρξη επίσχεσης εργασίας.

Τέλος οι γιατροί του Ιπποκράτειου, σε συντονισμό με τις γενικές συνελεύσεις των άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, προτείνουν στην ΕΝΙΘ 24ωρη απεργία στις 3 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στις ΔΥΠΕ.