Γιατροί κατά ΥΠ.ΟΙΚ. για το «άνοιγμα» των διαγνωστικών

Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για άνοιγμα των διαγνωστικών κέντρων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως επάγγελμα που απελευθερώνεται από 2 Ιουλίου.

«Οι μάσκες έπεσαν. Η διαφαινόμενη συμπαιγνία μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας αποκαλύπτεται με την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών των 136 επαγγελμάτων που απελευθερώνονται», αναφέρει το Δ.Σ. του ΙΣΑ, που συνεχίζει:

«Μεταξύ αυτών, απελευθερώνονται και τα “Διαγνωστικά Κέντρα” χαρακτηριζόμενα ως “επάγγελμα”, εκπληρώνοντας η Κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της, απέναντι στα εξωιατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα και όσους λυμαίνονται τον χώρο της υγείας».

«Οι δεσμεύσεις του κ. υπουργού Υγείας περί μη απελευθέρωσης της άσκησης της Ιατρικής με νομοθετική ρύθμιση, μέσα από το νομοσχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις που εισάγεται στη Βουλή, δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια των ξεπουλημένων από την κυβέρνηση Ελλήνων γιατρών”, συνεχίζει το Δ.Σ., υπογραμμίζοντας ότι:

«Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και η παράδοση της υγείας στο έλεος της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης επισφραγίζουν τη βούληση της κυβέρνησης να διαλύσει ολοκληρωτικά τον χώρο της υγείας και να φορτώσει τα βάρη στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών, οδηγώντας παράλληλα στην πλήρη εξαθλίωση τους Ελληνες γιατρούς».

«Αν θέλουμε να υπάρξει αύριο, επιβάλλεται η παλλαϊκή δυναμική και καθολική αντίσταση ενάντια στον κυβερνητικό οδοστρωτήρα οδυνηρών και δυσβάστακτων μέτρων, που κυριολεκτικά ισοπεδώνουν τους Ελληνες πολίτες.

»Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την πλήρη επιστημονική και επαγγελματική μας εξαθλίωση και θα είμαστε έμπρακτα απέναντι στην κάθε εξουσία που επιδιώκει να μας χρησιμοποιήσει ως υποζύγια των αντιλαϊκών πολιτικών της», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Σ.Ν.