Γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και φαρμακοποιοί απεργούν στις 19 Δεκεμβρίου

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι κλάδοι εργαζομένων του προωθούμενου από την κυβέρνηση «επιστημονικού ταμείου» την ερχόμενη Τετάρτη. Δικηγόροι, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, φαρμακοποιοί και γιατροί θα κατεβούν στους δρόμους με στόχο να μην υλοποιηθούν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι συγκεκριμένοι κλάδοι των εργαζομένων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές προκειμένου να μην γίνει η ενοποίησή τους. Ειδικότερα χθες η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην νέα 24ωρη απεργία στις 19 Δεκεμβρίου και τρίωρη στάση εργασίας στις 20 Δεκεμβρίου από τις 12μμ ως τις 15μμ. Οι δικηγόροι έχουν ανακοινώσει ότι θα απέχουν στις 19 και στις 20 του μήνα, ενώ ομόφωνη ήταν και η απόφαση των μηχανικών, όπου η ΓΣΕΕ αποφάσισε να καλύψει την απεργία τους για όσους μηχανικούς εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έχουν κηρύξει για τις 19 πανυγειονομική πανελλαδική απεργία. Το σύνολο των υγειονομικών (γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί) είναι αντίθετοι με την ένταξη του Ταμείου τους (ΤΣΑΥ) στον ενιαίο φορέα των «επιστημόνων». Ζητούν από την πολιτεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΤΣΑΥ και να μην καταργήσει την αυτοδιαχείρισή του.

Επίσης, μετά την κοινή απόφαση του ΤΕΕ με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς και την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών (11 π.μ.) και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν τα προεδρεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ-ΓΣΕΒΕΕ-ΤΕΕ-Δ.Σ.Α.-ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ–ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ μετά από πρόταση – αίτημα του ΤΕΕ, (εν όψει και της απεργίας στις 19/12/2007 που έχουν προκηρύξει αυτοί οι κλάδοι) και έχει σαν μοναδικό θέμα συζήτησης τον συντονισμό της δράσης και των απεργιών για την απόκρουση των ασφαλιστικών ανατροπών.