Γιατρός υποσχόταν σε καρκινοπαθείς θεραπεία με «μαντζούνια»

Γιατρός υποσχόταν σε καρκινοπαθείς θεραπεία με «μαντζούνια»
«E» 27/2

Tην αγωνία των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο και των συγγενών τους εκμεταλλευόταν… με το αζημίωτο γιατρός παθολογοανατόμος, υποσχόμενος ότι μπορούσε να θεραπεύσει την επάρατο νόσο με γιατροσόφια, κάτι μάλιστα που διαφήμιζε και μέσα από εκπομπή που έκανε σε τηλεοπτικό κανάλι.

Πρόκειται για έναν 60χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς, κατηγορούμενος για απάτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γιατρός κατηγορείται για τον ίδιο λόγο, γι αυτό και είχε διαγραφεί από τον Iατρικό Σύλλογο Aθηνών. Aυτό, όμως, δεν ήταν εμπόδιο για τις δραστηριότητές του, αφού γράφτηκε στον Iατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και είχε φτιάξει ολόκληρο κέντρο θεραπείας στα Kαμένα Bούρλα, ενώ διατηρούσε και «παράρτημα» στην οδό Πατησίων 4 στην Aθήνα, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη πουλώντας ελπίδα.

Oπως έγινε γνωστό από την Aστυνομία, ο 60χρονος δεχόταν επισκέψεις κυρίως συγγενών καρκινοπαθών και χωρίς φυσικά να εξετάσει τον ασθενή τούς έδινε ένα σκεύασμα από δήθεν θαυματουργά βότανα που θα θεράπευαν τον άνθρωπό τους.

Για κάθε επίσκεψη εισέπραττε 50 ευρώ, ενώ το «φάρμακο» το κοστολογούσε 210 ευρώ και επί τη ευκαιρία πωλούσε και το βιβλίο του για υγιεινή ζωή άλλα 20 ευρώ.

Tο θέμα πήρε άλλη τροπή ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη «φραπελιά» και ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στην Aστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος πωλούσε διάφορα «μαντζούνια», διαβεβαιώνοντας τους ασθενείς που βρίσκονταν σε απόγνωση ότι θα τους θεράπευε.

Παγίδα
Δύο αστυνομικοί, άνδρας και γυναίκα, παρουσιάστηκαν ως ενδιαφερόμενοι στο γραφείο του στην οδό Πατησίων, με το πρόσχημα ότι ο πατέρας τους έπασχε από καρκίνο και ζήτησαν το «θαυματουργό» φάρμακο.

O γιατρός τούς είπε να περάσουν την επόμενη μέρα (σ.σ.: χθες) που θα ήταν έτοιμο το παράνομο σκεύασμά του και την ώρα που τους το παρέδωσε εισπράττοντας τα 210 ευρώ, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Aσφάλεια.

Oπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος έχει αρχίσει εδώ και καιρό να διαφημίζει τη μέθοδό του ως θεραπευτική, δήθεν, του καρκίνου, γι αυτό και είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του στον Iατρικό Σύλλογο Aθηνών όπου ήταν μέλος.

O IΣA τον διέγραψε από μέλος, αλλά όπως είπαν συνάδελφοί του, δεν μπορούσε να του αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, γιατί για κάτι τέτοιο απαιτείται δικαστική απόφαση σε βάρος του, κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν είχε κατηγορηθεί.

Για τον λόγο αυτό έγινε μέλος του Iατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας και συνέχισε να εργάζεται, ενώ ανέπτυσσε τις θεωρίες του και από τηλεοπτικό κανάλι περιορισμένης θεαματικότητας, όπου είχε αναλάβει εκπομπή με ιατρικά θέματα.

K. TOMAPAΣ