ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ- Διορισμός Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Είναι πρωτοφανές το μαγείρεμα του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Στάθη, προκειμένου να διορίσει ως Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΑ Γεννηματάς τον κ. Γ. Ζωγράφο. Έχουμε μάλιστα την αίσθηση πως η σχετική απόφαση του κ. Στάθη, αναρτημένη μάλιστα σε δημόσια θέα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (κλικ εδώ), θα διδάσκεται μελλοντικά στις νομικές σχολές ως πρότυπο «διασταλτικής ερμηνείας» του νόμου.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Λήγει η θητεία του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΑ Γεννηματάς και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου υποβάλλονται προς αξιολόγηση δύο υποψηφιότητες για τη θέση: η μία από τον Συντονιστή Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής κ. Τσούτσο και η άλλη από τον προσωρινό προϊστάμενο του Γ΄ Χειρουργικού Τμήματος κ. Ζωγράφο.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο επιλέγει ως πρώτο στην κατάταξη τον κ. Τσούτσο με κριτήρια την επιστημονική επάρκεια, τις διοικητικές ικανότητες, την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, τη συμπεριφορά προς τους ασθενείς και το κύρος μεταξύ των συναδέλφων του. Ως δεύτερο κατατάσσει τον κ. Ζωγράφο. Την ίδια ακριβώς κατάταξη κάνει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Τα δύο έγγραφα αξιολόγησης αποστέλλονται στον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ και εκείνος αντί του πρώτου επιλέγει τον ..δεύτερο!

Το περιστατικό θ΄ αποτελούσε ακόμη ένα επεισόδιο στο καθεστώς των αρίστων, αν δε συνοδεύονταν από απόπειρα δικαιολόγησης με δεκάδες αυτοαναιρούμενα επιχειρήματα, τα οποία κουρελιάζουν κάθε έννοια δημοσιοϋπαλληλικού δικαίου. Ο κ. Στάθης εισάγει την έννοια της «αρτηριοσκλήρωσης των διοικήσεων», ενώ η επιτυχημένη θητεία σε θέσεις ευθύνης προκαλεί –κατά τον κ. Στάθη- «αγκυλώσεις και παγιωμένες καταστάσεις» και «τροχοπέδη στην πρόοδο».

Και καταλήγει με το επικό επίμετρο: «Αποτελεί η εκλογή του κ. Γεωργίου Ζωγράφου μια ευκαιρία ανανέωσης και νέας πνοής».

Αν ο κ. Στάθης είχε επιλέξει, αντί της καριέρας του αστυνομικού και μετέπειτα του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, να κάνει καριέρα στη μαγειρική σίγουρα θα είχε βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin. Μπορεί και τέσσερα!

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος είχε ταχθεί δημοσίως και αναφανδόν υπερ της κυβερνητικής γραμμής των ΣΔΙΤ, των ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και της αξιολόγησης, θεωρεί πως η επιλογή του κ. Στάθη και η ανάρτησή της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τον δικαιώνουν στα μάτια των συναδέλφων του ως αξιοκρατική επιλογή και «νέα πνοή» στο ΕΣΥ.
 


Συμβουλή: αποθηκεύστε τη συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ. Σε λίγα χρόνια θα διαθέτει συλλεκτική αξία.