Γνωμοδότηση τερατώδους αγριότητας

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Ο κ. Σ. Σημαντήρης είναι δικηγόρος και γνωμοδοτεί για υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Μόνιμη επωδός σε όλες τις γνωμοδοτήσεις του είναι πως το κράτος αποτελεί έναν απόλυτα αξιόπιστο και φερέγγυο εργοδότη (!!), συνεπώς οι εργαζόμενοι, ακόμη και όταν είναι απλήρωτοι, δεν επιτρέπεται να κινητοποιούνται. Τέτοιες γνωμοδοτήσεις εξυπηρετούν βεβαίως τις Διοικήσεις Νοσοκομείων, οι οποίες τις αξιοποιούν προκειμένου να απειλούν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, διότι οι επισχέσεις γιατρών για ανεξόφλητες εφημερίες είναι -κατά τον κ. Σημαντήρη- παράνομες και καταχρηστικές.

Θα μπορούσε βεβαίως να ισχυριστεί κανείς πως πρόκειται για νομική άποψη, έστω ακραία και αντιδραστική.
Πρόσφατα όμως ο εν λόγω κύριος οδηγήθηκε σε πλήρη παρεκτροπή. Απαντώντας σε ερώτημα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (κλικ εδώ), δίνει απαντήσεις τερατώδους αγριότητας. Αναφερόμενος στην αδυναμία γονέων να καταβάλουν τις εξειδικευμένες εξετάσεις που εκτελεί το Ινστιτούτο αναφέρει ότι πρέπει «..να παύσουν να υπάρχουν όσοι δεν μπορούν να βρουν τρόπο επιβίωσης».
Στη συνέχεια του κειμένου ακολουθούν νέα ολισθήματα, όλα διατυπωμένα με γλώσσα αγοραία, η οποία προσβάλλει βάναυσα την κοινωνική ευαισθησία αλλά και το νομικό μας πολιτισμό.
Αυτοί που αμείβουν τον κ. Σημαντήρη για να προμηθεύονται γνωμοδοτήσεις αυτής της ποιότητας οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις, όπως επίσης εξηγήσεις οφείλει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ