Γραφειοκρατικό χάος στα ασφαλιστικά ταμεία

ΑΛΑΛΟΥΜ έχει προκληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία και για έναν επιπλέον λόγο: οι συγχωνεύσεις και τα χρέη έχουν προκαλέσει γραφειοκρατικό χάος. «Πριν από δύο εβδομάδες ήρθα στα κεντρικά γραφεία του ασφαλιστικού ταμείου για να πάρω πίσω τα χρήματα για ιατρικές εξετάσεις που είχα κάνει. Ευτυχώς στάθηκα τυχερός που τα πήρα αυθημερόν, καθώς μπορούν να πληρώνουν για νοσήλια έως και 100 ευρώ», λέει ο ασφαλισμένος μηχανικός στο ΤΣΜΕΔΕ κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

Όπως τονίζει, η ενοποίηση του Ταμείου των μηχανικών με εκείνα των φαρμακοποιών και των νομικών έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. «Ακόμη και το αυτονόητο- να πάρουμε τα χρήματά μας έγκαιρα για τα φάρμακα και τις εξετάσεις – είναι πια παρελθόν», δηλώνει. Έτσι, δεκάδες είναι οι ασφαλισμένοι συνάδελφοί του, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφού αναγκάζονται να κάνουν αρκετές… βόλτες από το ΤΣΜΕΔΕ προκειμένου να πάρουν όλο το ποσό των νοσηλίων.

Τις επιπτώσεις από την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων άρχισαν να πληρώνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι και στο Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) της Θεσσαλονίκης όπου καθημερινά σχηματίζονται τεράστιες ουρές. Ο φορέας ωστόσο αδυνατεί μέχρι στιγμής να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα για την πληρωμή όλων των νοσηλίων στους ασφαλισμένους.