ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ / προεκλογικές παροχές υγείας στο παρά πέντε

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου των πολύ κρίσιμων εκλογών της 21ης Μάη 2023, είδαμε μια απέλπιδα και προκλητική προσπάθεια της Δεξιάς ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.

Πραγματικά γυρίσαμε δεκαετίες πίσω όταν ενημερωθήκαμε στις 12 Μάη από τον τοπικό τύπο ότι αναβαθμίζονται τα τέσσερα νοσοκομεία της Αχαΐας. Μάθαμε ότι σταματάει να στεγάζεται το φαρμακείο του νοσοκομείου ‘’Άγιος Ανδρέας’’ στο κοντέινερ και αποκτά πραγματική στέγη, ότι θα αναβαθμιστούν τα χειρουργεία του πολύπαθου Καραμανδανείου, θα θα θα για Αίγιο και Πανεπιστημιακό…

Βγήκε  η απαραίτητη φωτογραφία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και την διοίκηση του γενικού νοσοκομείου, που όμως ευτυχώς, η άβολη έκφραση και των τριών, δείχνει ότι εκτελούν άχαρη εντεταλμένη προεκλογική υπηρεσία που δεν έχει καμία σχέση με την μέχρι τώρα διοικητική πορεία τους.

Μαζί με τον πρώην υπουργό Υγείας, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό, τους δύο βουλευτές του νομού Αναγωστοπούλου και Μάρκου  και κομματικό κλιμάκιο, έχουμε επίσημα επισκεφτεί δύο φορές στα τέσσερα χρόνια της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης, όλες τις υγειονομικές δομές της Αχαΐας και βέβαια έχουμε κάνει ατέλειωτες ενδιάμεσες δια ζώσης επισκέψεις και επεμβάσεις.

Στις επισκέψεις αυτές συζητήσαμε τα προβλήματα με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις και πιέσαμε για την επίλυση των έντονων προβλημάτων. Συνεχείς ήσαν οι ανακοινώσεις και οι παραστάσεις  της Οργάνωσης Υγειονομικών Αχαΐας για κάθε θέμα Υγείας, χωρίς να πρωτοεμφανιζόμαστε με δήθεν ενδιαφέρον λίγες μέρες προ των εκλογών, όπως διαπιστώνουμε ότι γίνεται από πολλούς/ές.

Ήμασταν και είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας σε κάθε διαμαρτυρία τους και απέναντι στην διαρκή κυβερνητική προσπάθεια επανεισόδου των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία, απέναντι στην νεοφιλελεύθερη προσπάθεια εισόδου του ιδιωτικού τομέα στην δημόσια Υγεία, απέναντι στην επιχειρούμενη προσπάθεια αποβολής των ανασφάλιστων από το ΕΣΥ, που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε να τους προσφέρει  δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, είμαστε απέναντι στην προσπάθεια υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Ο Λαός έχει κρίση και θα δώσει με την ψήφο του, απάντηση στα κόμματα που νομίζουν ότι θα κοροϊδέψουν και θα φαλκιδέψουν την λαϊκή βούληση. Καλούς αγώνες και ψυχή βαθιά!

  • Ο Γρηγόρης Μαρκέτος είναι Παιδίατρος ΕΣΥ, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συντονιστής ΟΜ Υγειονομικών Αχαΐας