ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Νέα μέτρα στα Σχολεία

Κλειστές για προληπτικούς λόγους παραμένουν περίπου 55 τάξεις και σχολικά συγκροτήματα σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων νέας γρίπης.

 

Το υπουργείο Παιδείας θέτει τώρα σε εφαρμογή δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1 και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Στα μέτρα αυτά προβλέπεται μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ο τρόπος αναπλήρωσης της διδακτέας ύλης για τους μαθητές που έχουν νοσήσει. Συγκεκριμένα, όταν η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων είναι μέχρι 15 ημέρες, οι διευθυντές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους και τους συλλόγους διδασκόντων οφείλουν να φροντίσουν για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης.
Σε περίπτωση που σχολεία ή τμήματα αναστείλουν τη λειτουργία τους για περισσότερες από δύο εβδομάδες, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει καθορίσει τροποποιημένη διδακτέα ύλη.
Επίσης, η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης έχει εκπονήσει ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικού περιεχομένου διάρκειας τριών ωρών καθημερινά, το οποίο θα αρχίσει να προβάλλεται μόλις εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χρόνος από την ΕΡΤ και το κανάλι της Βουλής.
Επιπλέον, ύστερα από έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, εξασφαλίστηκε ποσό 435.000 ευρώ για την προμήθεια υλικού κατά της γρίπης, ενώ συγκροτήθηκε ομάδα διαχείρισης της νέας γρίπης στο υπουργείο Παιδείας.