ΓΣΕΕ: Απεργία στις 24 Φεβρουαρίου

ΠANEΛΛAΔIKH 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου και αποχώρηση από τον διάλογο για το ασφαλιστικό αποφάσισε χθες η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, στον απόηχο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού σχετικά με την προώθηση επώδυνων μέτρων. Οι αντιδράσεις των συνδικάτων αναμένεται να κλιμακωθούν το προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ έχουν ανακοινώσει την πραγματοποίηση απεργίας και συλλαλητηρίων την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου.

Πέρα όμως από το ασφαλιστικό, το θέμα παίρνει και εσωκομματικές διαστάσεις για το ΠΑΣΟΚ καθώς ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατών και επικεφαλής της προσκείμενης στο κυβερνών κόμμα συνδικαλιστικής παράταξης (ΠΑΣΚΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, εξέφρασε τη θλίψη του διότι –όπως είπε– η κυβέρνηση που στήριξε υποχώρησε στις πιέσεις των αγορών, επισημαίνοντας: “Οι αγορές είναι ανοιχτή θάλασσα και μία σταγόνα αίμα τραβάει τους καρχαρίες”.

Μάλιστα ο κ. Παναγόπουλος δεν δίστασε να διαχωρίσει τη δική του θέση από αυτή της κυβέρνησης, αφήνοντας υπονοούμενα ότι θα τον βρουν απέναντί τους, υπογραμμίζοντας: «Δεν υποτάσσομαι σε κανένα κόμμα. Η ΠΑΣΚΕ δεν κάνει κόλπα. Σε ό,τι διαφωνούμε με την κυβέρνηση θα το λέμε»…