Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ για την σύσκεψη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

h1>ΔΗΛΩΣΗ του Ηλία Βρεττάκου Αντιπροέδρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

και της Δέσποινας Σπανού μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται, τα κοινωνικά δικαιώματα αμφισβητούνται και οι κοινωνικοί αγώνες εντείνονται ενάντια στην αντεργατική νεοφιλελεύθερη πολιτική, η Κυβέρνηση επιχειρεί με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των πολιτών και του εμπορίου να βάλει φραγμούς στις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις των εργαζομένων.

Σε μια περίοδο που οι εργατικές κινητοποιήσεις αντιμετωπίζονται με την βία και τα χημικά, διαδηλωτές και πολίτες ξυλοκοπούνται, με την σύσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στοχεύει να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν τις προκαλούν «εμμονές» των εργαζόμενων, αλλά η αντεργατική πολιτική  της. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης θα πέσει στο κενό, αφού θα συναντήσει την αντίδραση όλου του εργατικού κινήματος.

 Θεωρούμε απαράδεκτη  την στάση της πλειοψηφίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που ενώ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής απέρριψε τις προτάσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για τον περιορισμό των διαδηλώσεων σαν απαράδεκτες  και αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε καμία διαδικασία που θα νομιμοποιούσε τον περιορισμό των δικαιωμάτων, επέτρεψε και κάλυψε τελικά την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην σύσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διευκολύνοντας τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης.

 

28-11-2006