Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών για το πάγωμα των προσλήψεων στην υγεία

h3>ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 

Την ώρα που η Κυβέρνηση στο όνομα της αξιοκρατίας σταματά τις διάφορες συμβάσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, την ίδια ώρα παγώνει προκηρύξεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων ακόμα και στο χώρο της υγείας. Είναι προφανές ότι πιστή στο σύμφωνο σταθερότητας επιχειρεί να καλύψει τα ελλείμματα με νέα λιτότητα και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Το πάγωμα της προκήρυξης 1727 θέσεων που προορίζονταν για τα νοσοκομεία αποτελεί πρόκληση, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Αυτή η απόφαση σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμιση και απαξίωση των Δημόσιων νοσοκομείων.

Την ίδια ώρα οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις βρίσκονται παντού. Όχι μόνο δεν αγγίζονται, αντίθετα επιχειρείται να βρεθεί νέα φόρμουλα για την διατήρησή τους.

Οι επικουρικοί γιατροί και εργαζόμενοι συνεχίζουν στα νοσοκομεία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα ιδιωτικά συνεργεία έχουν γίνει καθεστώς. Η Κυβέρνηση ενώ μιλά για κατάργηση των STAGE και των συμβάσεων έργου, την ίδια ώρα προωθεί την κάλυψη των κενών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με πρόσχημα ότι αυτοί θα επιλέγονται από το ΑΣΕΠ.

Ρωτάμε πότε θα σταματήσει η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά κόλπα;

Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση. Να διεκδικήσει να μην παγώσει η προκήρυξη των θέσεων που είναι απόλυτα αναγκαίες για την στοιχειώδη λειτουργία των Νοσοκομείων. Να απαιτήσει την προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία και να σταματήσει το αίσχος και η εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσα από τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τα ιδιωτικά συνεργεία.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αγωνιστικά, να απαιτήσουν την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό

 

Αθήνα 27 Οκτώβρη 2009