Η «Αλληλεγγύη για όλους» παίρνει την πρωτοβουλία οργάνωσης πανελλαδικής καμπάνιας «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο»

p style=”text-align: justify; margin: 0cm 0cm 10pt”> Περιοδεία στα ελαιοτριβεία της περιοχής Λάρισας, με αφορμή την πρωτοβουλία της συλλογικότητας «αλληλεγγύη για όλους» για την πανελλαδική καμπάνια «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» , πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η αντίστοιχη υποσυγκρότηση τοπικής πρωτοβουλίας του Ν. Λάρισας, αποτελούμενη από τα μέλη Νίκο Παπαδόπουλο, Βασίλη Μακατό, Γιώργο Τσιάτσιο, Παναγιώτη Μοσχοβίτη, Πέτρο Παπαγεωργίου και Νίκο Λαρίση.

Η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση των ανέργων με ελαιόλαδο ξεκίνησε,  με αφετηρία τα ελαιοτριβεία στο Συκούριο.

Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια για τη συλλογή ελαιολάδου που θα δοθεί σε άνεργους και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η ανταπόκριση των ελαιοπαραγωγών ήταν θετική, αποδεικνύοντας  ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας μπροστά στη βία της ανέχειας  έχει διάθεση να προσφέρει, να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και να αγωνιστεί για να αλλάξουν οι συνθήκες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Η «αλληλεγγύη για όλους» είναι μια συλλογικότητα που επιδιώκει να διευκολύνει τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, συλλογή τροφίμων και κοινωνικά παντοπωλεία, χωρίς μεσάζοντες, υποστηρικτικά μαθήματα κ.λπ.) κατ’ αρχήν καταγράφοντας όλα τα εγχειρήματα και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και «τεχνογνωσία».

Επίσης επιχειρεί να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο (εφοδιασμό με υλικά και ανθρώπους, οικονομική στήριξη, αλληλοκάλυψη αναγκών κ.λπ.).

Τα μέλη της πρωτοβουλίας, τονίζουν  «Η  συλλογικότητα «αλληλεγγύη για όλους»  επιχειρεί να παρέμβει διευκολύνοντας και οργανώνοντας αποτελεσματικότερα τα δίκτυα αλληλεγγύης, προτρέποντας το μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό  να συμμετέχει και να οργανώσει παρόμοιες δομές στους τόπους κατοικίας του.

Παράλληλα, απευθύνουμε έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς, τα ελαιοτριβεία και σε όλους τους πολίτες  να συμμετάσχουν και ζητάμε να διαθέσουν  ακόμα και ένα μόνο μπουκάλι λάδι, συμβάλλοντας άμεσα στο να υπάρχει λάδι στο τραπέζι του κάθε πολίτη που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Η  αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στον κατακερματισμό, τον κανιβαλισμό,  τον εφησυχασμό, τη μοναξιά και την απόγνωση».