Η ΑΝΑΣΑ πρώτη δύναμη στις εκλογές του Σωματείου στο ΑΤΤΙΚΟ

p class=”ecxMsoNormal” align=”center”>ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ     ΕΓΚΥΡΑ     ΑΝ.Α.Σ.Α.     ΠΑΣΚΕ     ΔΑΚΕ     ΔΑΣ-ΠΑΜΕ    ΛΕΥΚΑ   ΑΚΥΡΑ

           688                   666                365              169             92                 34                 12             16

ΠΟΣΟΣΤΟ:                                     55,3%          25,5%       13,9%            5,1%

ΕΔΡΕΣ:                                                6                  3                 2                  0

 

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που προσήλθαν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Σωματείου στήριξαν την ΑΝ.Α.Σ.Α. Τους ευχαριστούμε για τη στήριξή τους και τους καλούμε να βαδίσουμε μαζί και να αγωνιστούμε για να φέρουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των ασθενών στο προσκήνιο και να κερδίσουμε νίκες που θα βελτιώσουν τη ζωή μας. Το αποτέλεσμα των εκλογών αναδεικνύει με τον ποιο έντονο τρόπο πως απαιτούμε αποφασιστικά και άμεσα:

Ø             Προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καταστεί δυνατή η πλήρης ανάπτυξη του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες .

Ø             Κανένα άνοιγμα νέων κλινικών και τμημάτων μέχρι την πλήρη στελέχωση προκειμένου να διασφαλίζονται οι ανθρώπινοι ρυθμοί εργασίας για τους εργαζόμενους, τα νόμιμα ωράρια, η ασφάλεια των ασθενών και η υψηλή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ø             Έγκαιρη πληρωμή των υπερωριών – εφημεριών, χωρίς περικοπές. Δεν ανεχόμαστε να καθυστερούν και να περικόβουν τα δεδουλευμένα.

Ø             Διαφανή και δίκαιη κατανομή των υπερωριών.

Ø             Μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων του ΕΣΥ και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Ø             Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ø             Δημιουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων.

Ø             Συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των κλάδων  με σκοπό την επιστημονική αναβάθμιση και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ως ΑΝΑΣΑ δε θέλουμε απλά να αντικαταστήσουμε την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου. Αυτό που επιθυμούμε είναι τα αποτελέσματα των εκλογών να σημάνουν μια διαφορετική πορεία για το Σωματείο εργαζομένων, η λειτουργία του οποίου να βασίζεται στη βούληση των εργαζομένων, όπως αυτή καταγράφεται στις Συνελεύσεις και όχι στις απόψεις των εκπροσώπων στο ΔΣ. Δηλώνουμε πως από σήμερα το Σωματείο παύει να αποτελεί όχημα για να υπηρετούν διάφοροι κομματικοί συνδικαλιστές τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και τις κομματικές τους φιλοδοξίες, αλλά υποτάσσεται πλήρως στις ανάγκες και στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των εργαζομένων και των ασθενών. Κατανοήσαμε από τις περσινές κινητοποιήσεις πως ήμασταν πιο δυνατοί όταν πορευτήκαμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως ειδικότητας. Σημειώνουμε επίσης πως θα επιδιώξουμε, όποτε είναι δυνατό, τον οριζόντιο συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, προκειμένου να μπορέσουμε να ασκήσουμε ισχυρότερες πιέσεις για να πετύχουμε τις διεκδικήσεις μας. Τέλος αποσαφηνίζουμε πως, ανεξάρτητα από το ποιοι έχουν εκλεγεί στο ΔΣ, όλοι όσοι έχουμε συμμετάσχει στη μέχρι τώρα πορεία της ΑΝ.Α.Σ.Α. μαζί με όσους ακόμα εργαζομένους επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτό το εγχείρημα, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε συλλογικά και αμεσοδημοκρατικά, να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε μέσα και έξω από το ΔΣ.

ΑΝ.Α.Σ.Α.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΑΤΤΙΚΟΥ