Η ανάσταση του Λαζάρου

Το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Αθήνα η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, η πρώτη μετά από τρία χρόνια.

Η πανδημία έδωσε στην ηγεσία Εξαδάκτυλου το πρόσχημα να αποκρύψει τα πεπραγμένα της από τη Γενική Συνέλευση. Τώρα όμως που το πρόσχημα εξέλειπε και όλοι οι φορείς πραγματοποιούν συνελεύσεις και εκλογές, ήταν αδύνατον ν’  αναβληθεί για άλλη μια φορά η Συνέλευση του ΠΙΣ.

Και, ως αναμενόμενο, τώρα βγήκαν στον αφρό όλες οι ανεπάρκειες μιας θητείας που βύθισε τον ΠΙΣ στην αδράνεια και ανυποληψία.

Η εισήγηση προς τη συνέλευση, την οποία συνέταξε ο Πρόεδρος και στενός κύκλος μελών που απέμειναν να τον στηρίζουν, συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία. Έτσι το ΔΣ δεν θα έχει έκθεση πεπραγμένων και εισήγηση προς τη Γενική Συνέλευση, πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΙΣ και αποτελεί συντριπτικό πλήγμα στην αξιοπιστία του ανώτατου φορέα έκφρασης των γιατρών της χώρας.

Συνέβησαν κι άλλα εξωφρενικά στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΙΣ.

Ενώ το ΔΣ σε προηγούμενη συνεδρίαση αποφάσισε να προσλάβει δικηγόρο για να στηρίζει νομικά το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, ο κ. Εξαδάκτυλος αρνείται να υπογράψει την απόφαση, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο, με αποτέλεσμα το ΑΠΣΙ να έχει παραλύσει και σοβαρές υποθέσεις κινδυνεύουν με παραγραφή.

Ευχόμαστε, χωρίς όμως να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, πως από τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σημαδιακά το Σάββατο του Λαζάρου, ο ΠΙΣ ν’ αποκομίσει κάτι από την τύχη του Λαζάρου.

Αν δεν αναστηθεί, τουλάχιστον ας ανοίξει τα μάτια του..

 

Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος στο ΔΣ του ΠΙΣ