Η ανορθογραφία προδίδει τα παπαγαλάκια του Μαξίμου στην παραίτηση Ζαούτη

Είναι γνωστό πως κάθε είδηση που αφορά το κυβερνητικό έργο, το Μέγαρο Μαξίμου και το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού φροντίζει να περνάει μέσα από τα φίλτρα του πριν αυτή φτάσει να δημοσιευθεί στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Η παραίτηση Ζαούτη από τον ΕΟΔΥ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ελέγξει την πληροφορία και να υποστηρίξει πως η παραίτηση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη ήταν αναμενόμενη και προκαθορισμένη πριν από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, η εξέλιξη αυτή έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, χτυπώντας συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Θεοκλής Ζαούτης είχε αναλάβει πρόεδρος του ΕΟΔΥ τον Οκτώβριο του 2021, μετά την… παραίτηση του «κολλητού» του Βασίλη Κικίλια, Παναγιώτη Αρκουμανέα, και σήμερα έγινε γνωστό πως αντικαταστάθηκε από τον καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Την αδυναμία να υποστηριχθεί πως η παραίτηση «ήταν αναμενόμενη» αποκαλύπτει το γεγονός πως άμεσα ενεργοποιήθηκαν «κυβερνητικές πηγές» για να περάσουν τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου. Μόνο που η γραμμή αυτή ήταν… εξωφρενικά ανορθόγραφη, προδίδοντας για μία ακόμα φορά τα πετσωμένα ΜΜΕ που λειτουργούν ως φερέφωνο της κυβέρνησης, δίχως καν να διαβάζουν τα Non paper που τους πασάρει.

Έτσι, πλήθος ΜΜΕ, αναπαράγοντας τις «κυβερνητικές πηγές», υποστηρίζοντας πως «η αναπληρώτρια υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή».

«Επικεφαλείς» για το TheToc. «Επικεφαλείς» για το ertnews. «Επικεφαλείς» για το skai.gr «Επικεφαλείς» για το Newsit. «Επικεφαλείς» για το Καρφί. Και φυσικά, «επικεφαλείς» για το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: Documento.gr