Η ΑΡΣΙ και η ουρά του γαϊδάρου

P Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, τουτέστιν η ΑΡΣΙ, θύμωσε και ψέγει την ΠΟΕΔΗΝ, την οποία θαύμαζε μέχρι πρότινος για τα σόου με τις άμαξες, τους κλόουν, τα τρακτέρ, τα φίδια και τα σκυλιά.


Παράδοξο!


Όταν η ΠΟΕΔΗΝ ξεφούρνισε την ιστορία με τη χολέρα οι γιατροί της ΑΡΣΙ έμειναν απαθείς, αν και γνώριζαν πως επρόκειτο για τεράστια δυσφήμηση του ΕΣΥ.


Όταν η ΠΟΕΔΗΝ καταστροφολογούσε για θανάτους και τρομοκρατούσε τους ασθενείς, η ΑΡΣΙ σφύριζε αδιάφορα.


Όταν η ΠΟΕΔΗΝ καθύβριζε την ψυχιατρική αποασυλοποίηση και ισχυρίζονταν πως γιατροί και νοσηλευτές δένουν τους ψυχιατρικούς ασθενείς στα κρεβάτια, η ΑΡΣΙ διάβαζε τα μαθήματά της και δεν ευκαιρούσε να τοποθετηθεί δημοσίως.


Ξαφνικά η ΑΡΣΙ διέκοψε το διάβασμα και ξεσπάθωσε, ψέγοντας την ΠΟΕΔΗΝ, επειδή ασχολήθηκε με υπόθεση που αφορά σε ανάθεση καθηκόντων Συντονιστή Διευθυντή σε γιατρό του Νοσοκομείου Κέρκυρας (κλικ εδώ). Βεβαίως το ζήτημα ήταν γνωστό στην ΟΕΝΓΕ εδώ και καιρό, αλλά η ΑΡΣΙ απέφευγε επιμελώς να το θέσει προς συζήτηση, επειδή προφανώς το θεωρούσε ήσσονος σημασίας. Αίφνης, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΡΣΙ θίχτηκε και της ζητά επιτακτικά να ανακαλέσει την ανακοίνωση.  


Η ουσία βρίσκεται αλλού: η ΑΡΣΙ έψαχνε ευκαιρία για να επαναλάβει τις γνωστές και χιλιοειπωμένες μεγαλοστομίες της εναντίον του «μεγαλο-διευθυντικού κατεστημένου», προσθέτοντας τώρα μια νέα πτυχή, την «ανασύσταση της φεουδαρχίας με νέα υλικά»!


Ως πότε όμως θα παριστάνουν τους τιμητές;


Είναι απίθανο ο συντάκτης της ανακοίνωσης να έχει ξεχάσει το (μεγαλο)στελέχος της ΑΡΣΙ που εκλιπαρούσε πριν λίγο καιρό για φωτογραφική ρύθμιση, προκειμένου να προσμετρηθεί η θητεία του στο «Ερρίκος Ντυνάν» του Μαρτίνη ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, ώστε να καταλάβει το ταχύτερο μια θέση στο μεγαλο-διευθυντικό κατεστημένο.


Ας πάψουν λοιπόν να προκαλούν τους έντιμους γιατρούς που εξελίχτηκαν στο σύστημα αξιοκρατικά, χωρίς να εκμεταλλεύονται γνωριμίες και συνδικαλιστικά αξιώματα.


 


Δημήτρης Βαρνάβας