ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Η Διοικήτρια απειλεί την Ενωση Γιατρών και ζητά να ανακαλέσει αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης!

Όταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος εισήγαγε το 2001 τον όρο «Διοικητής» για τους επικεφαλής των Νοσοκομείων, η ΟΕΝΓΕ τον είχε προτρέψει να το αποφύγει, διότι έδινε την αίσθηση στρατοπεδάρχη σ΄ αυτούς που μέχρι τότε αποκαλούνταν ως «Πρόεδροι Νοσοκομείων».

Αγύριστο κεφάλι ο Παπαδόπουλος νομοθέτησε τον όρο Διοικητής.

Έκτοτε είδαμε πολλά νταηλίκια και προκλήσεις από Διοικητές Νοσοκομείων, αλλά ελάχιστα σαν ετούτο της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας κυρίας Αλειφέρη.

Τι ζητάει η κυρία από την Ένωση Γιατρών;

Να γνωστοποιήσει στη Διοίκηση εάν συγκλήθηκε νομίμως Γενική Συνέλευση και εάν έλαβε νομίμως αποφάσεις μη αρεστές στη Διοικήτρια, τις οποίες η Ενωση καλείται ν΄ ανακαλέσει, άλλως θα την παραπέμψει στις δικαστικές αίθουσες!

Σε ποια απόφαση αναφέρεται η Διοικήτρια;

Στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ (κλικ εδώ) που κατέγραφε το προβλήματα στο Νοσοκομείο ένα προς ένα και στα οποία η Διοικήτρια, αντί να απαντήσει στην ΟΕΝΓΕ, εκτοξεύει απειλές στην τοπική Ενωση και της ζητά επιτακτικά να ανακαλέσει.

Θυμίζουμε πως στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμπε και ο πρόσφατα αποπεμφθείς Διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης με επιθέσεις απέναντι στους εκπροσώπους των γιατρών.

Μήπως ο υπουργός Υγείας θα έπρεπε να δείξει και στην εν λόγω κυρία τον ίδιο δρόμο; Εξάλλου αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής πριν λίγους μήνες δήλωναν πως “η κομματική επιλογή και το ξεπλήρωμα του γραμματίου συγκεκριμένων κομματικών παραγόντων στη Μεσσηνία για την τοποθέτηση της κας Αλειφέρη σε μια τόσο νευραλγική θέση, σε περίοδο πανδημίας, αποδείχτηκε εντελώς λανθασμένη και επικίνδυνη”.

Δείτε το έγγραφο της Διοιήτριας:

Καλαμάτα ΔΣ