Το εργασιακό νομοσχέδιο θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ συνεχίζει να δέχεται σφοδρή κριτική από τα συνδικάτα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έγκυρους νομικούς.
Η απεργία της Πέμπτης είχε τεράστια συμμετοχή και τα συλλαλητήρια ήταν μαζικότατα. Ο μόνος φορέας που επικρότησε ενθουσιωδώς το νομοσχέδιο ήταν ο ΣΕΒ. Υποπτευόμαστε πως, αν οι εργοδότες δεν είχαν αλλεργία στις διαδηλώσεις, θα είχαν διοργανώσει αντιδιαδήλωση για να στηρίξουν τον πολλαπλά βαλλόμενο υπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ.
Η κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν πως δεν καταλάβαμε καλά διότι δεν κατέχουμε νομικές γνώσεις ώστε να αντιληφθούμε τα δεκάδες θετικά που περιέχει το πόνημά του για τους εργαζόμενους. Και έρχεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να κουρελιάσει την όποια αξιοπιστία διαθέτουν τα λόγια του υπουργού:
«Θεωρούμε ότι η ψήφιση του Νομοσχεδίου συνιστά σημαντική θεσμική οπισθοδρόμηση και θα διευρύνει την ήδη υφιστάμενη νομική και πραγματική ανισότητα στις εργασιακές σχέσεις».
Η ΕΔΕ στέκεται ιδιαίτερα στην κατάργηση του 8ωρου και της κυριακάτικης αργίας, αλλά και στα βάρη και του νομοθετικούς περιορισμούς στο συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία (κλικ εδώ).
Η κοινωνία έχει ήδη απορρίψει στον κάδο των αχρήστων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, κινδυνεύοντας να παρασύρει στον ίδιο κάδο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη..