Η ΕΔΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Το εργασιακό νομοσχέδιο θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ συνεχίζει να δέχεται σφοδρή κριτική από τα συνδικάτα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έγκυρους νομικούς.

Η απεργία της Πέμπτης είχε τεράστια συμμετοχή και τα συλλαλητήρια ήταν μαζικότατα. Ο μόνος φορέας που επικρότησε ενθουσιωδώς το νομοσχέδιο ήταν ο ΣΕΒ. Υποπτευόμαστε πως, αν οι εργοδότες δεν είχαν αλλεργία στις διαδηλώσεις, θα είχαν διοργανώσει αντιδιαδήλωση για να στηρίξουν τον πολλαπλά βαλλόμενο υπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν πως δεν καταλάβαμε καλά διότι δεν κατέχουμε νομικές γνώσεις ώστε να αντιληφθούμε τα δεκάδες θετικά που περιέχει το πόνημά του για τους εργαζόμενους. Και έρχεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να κουρελιάσει την όποια αξιοπιστία διαθέτουν τα λόγια του υπουργού:

«Θεωρούμε ότι η ψήφιση του Νομοσχεδίου συνιστά σημαντική θεσμική οπισθοδρόμηση και θα διευρύνει την ήδη υφιστάμενη νομική και πραγματική ανισότητα στις εργασιακές σχέσεις».

Η ΕΔΕ στέκεται ιδιαίτερα στην κατάργηση του 8ωρου και της κυριακάτικης αργίας, αλλά και στα βάρη και του νομοθετικούς περιορισμούς στο συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία (κλικ εδώ).

Η κοινωνία έχει ήδη απορρίψει στον κάδο των αχρήστων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, κινδυνεύοντας να παρασύρει στον ίδιο κάδο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη..