Η ΕΙΝΑΠ για το Athens Eye Hospital

div> 

Αθήνα, 1/2/12
 
 
 
Με έκπληξη είδαμε πως σε ιστοσελίδα ιδιωτικής Οφθαλμολογικής Κλινικής (Athens eye hospital) διαφημίζεται η έναρξη παροχής ειδικότητας οφθαλμολογίας από την ιδιωτική κλινική. Τονίζεται μάλιστα πως οι θέσεις θα είναι άμισθες με καταβολή διδάκτρων (12.000 ευρώ ετησίως) από τους «ειδικευόμενους», πως η επιλογή μεταξύ των ενδιαφερομένων θα γίνει κατόπιν «εξετάσεων» και πως η όλη διαδικασία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της κλινικής με «πανεπιστήμιο της Σλοβακίας».
Είναι αυτονόητο πως η μεθόδευση αυτή -εκτός από εξωφρενικά προκλητική, ανήθικη και αντιδεοντολογική- είναι και προδήλως παράνομη, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Προφανώς τα πιθανά ενδεχόμενα είναι δύο:
 
1.Οι ενέργειες της συγκεκριμένης κλινικής είναι τελείως αυθαίρετες, χωρίς να έχουν καμία απολύτως γνώση οι αρμόδιες υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Στην περίπτωση αυτή είναι απορίας άξιο πώς δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τις αρμόδιες υπηρεσίες παρά το γεγονός ότι η εν λόγω «διαφήμιση» είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο από την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα με ηλεκτρονική φόρμα «υποβολής αιτήσεων». Εν πάση περιπτώσει, πρέπει άμεσα το Υπουργείο να παρέμβει, ώστε οι υπεύθυνοι της κλινικής να σταματήσουν να παραπλανούν «υποψήφιους» και να ασκηθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
 
2.Οι ενέργειες της κλινικής γίνονται κατόπιν συνεννόησης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ή/ και του ΚΕΣΥ.
Τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό θέμα. Προφανώς κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι εκμεταλλεύονται την περίοδο που διανύουμε για να εισάγουν πρωτοφανείς ρυθμίσεις που κάνουν τη χώρα μας «δούρειο ίππο», για την ανατροπή των δικαιωμάτων των νέων γιατρών και της δεοντολογίας στην ιατρική ειδίκευση, συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση! Δυστυχώς, αυτή τη μεθοδολογία του «δούρειου ίππου» και του «πειραματόζωου» άσκησης ακραίων συντηρητικών πολιτικών την έχουμε ήδη ζήσει σε άλλους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο κ. Λοβέρδος προσωπικά πρέπει να πάρουν άμεσα δημόσια και ξεκάθαρη θέση, γιατί με τη σιωπή τους -εμμέσως πλην σαφώς- δείχνουν πως νομιμοποιούν απαράδεκτες μεθοδεύσεις σαν την παραπάνω.
Πρέπει επίσης ν’ απαντηθεί κατά πόσο μπορεί μια οποιαδήποτε ιδιωτική κλινική να χρησιμοποιεί την ονομασία «νοσοκομείο».
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                         ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ