Η ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τις ενέργειες του Ρουβίκωνα αλλά δεν εκφράζει όλους τους γιατρούς


Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη


Αίσθηση προκαλεί σήμερα η ανακοίνωση γιατρών από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή που υπογράφουν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η καταδίκη του Ρουβίκωνα δεν έγινε κατά πλειοψηφία και όπως φαίνεται, δεν τους εκφράζει!


Κι ενώ έχει υπάρξει διπλή παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τις ενέργειες του Ρουβίκωνα στην Ισπανική Πρεσβεία, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Εφορία Ψυχικού, αλλά και στο γραφείο καρδιοχειρουργού στον«Ευαγγελισμό» τον οποίο κατηγόρησαν ότι παίρνει φακελάκι, κάποιοι φαίνεται να συμφωνούν με τις πρακτικές “παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”.


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή:


Οι μαχόμενοι γιατροί, που παλεύουμε καθημερινά για τον άρρωστο, μέσα σε συνθήκες διάλυσης και απαξίωσης του ΕΣΥ, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας στο πρόσωπο των χρηματιζόμενων “συναδέλφων” μας. Οι κάθε λογής φακελλάκηδες αποτελούν πληγή για το ΕΣΥ και δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.


Διαφωνούμε κάθετα με την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για την επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα σε γιατρό του Ευαγγελισμού. Εκτός από τα ζητήματα της διαδικασίας (αλήθεια, με ποια πλειοψηφία εκδόθηκε η ανακοίνωση;), τίθενται και σοβαρά ζητήματα ουσίας, για το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Μας ενδιαφέρει, ωστόσο, να μάθουμε την επίσημη τοποθέτηση της ΔΗΠΑΚ: ενώ στην ηλεκτρονική διαβούλευση, ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μέλος της ΔΗΠΑΚ τοποθετήθηκε αρνητικά προς την πρόταση της ΔΗΚΝΙ, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ισχυρίζεται ότι σε τηλ. επικοινωνία με έτερο εκπρόσωπο της ΔΗΠΑΚ, υπήρξε συμφωνία. Τι, αλήθεια, ισχύει;
Παραμένουμε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση του δικαιώματος ΟΛΩΝ των ασθενών μας για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.


Για το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,


Κ. Καταραχιάς, Δ. Τοσονίδου, Γ. Τσιρώνης