Η επίσχεση εργασίας στο Γ.Ν.Θ.Γ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ συνεχίζεται

p style=”margin: 0cm 0cm 10pt”>Την Παρασκευή 3-08 -12 οι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου πραγματοποίησαν  συνέλευση στην οποία παρευρέθησαν και λίγοι ειδικευμένοι γιατροί για να αποφασίσουν τη συνέχεια  των  κινητοποιήσεών  τους.Η επίσχεση εργασίας ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα και αφορά στο μισό των ειδικευομένων. Κάθε κλινική έχει επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο κινείται (άλλοι συνέδελφοι απέχουν από το πρωινό ωράριο, άλλοι απέχουν από τις εσωτερικές εφημερίες) ο στόχος είναι πάντως η επίσχεση να γίνεται από τις γενικές εφημερίες.

Η επίσχεση εργασίας φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να ασκεί πίεση δεδομένου της κινητικότητας που υπάρχει στη διεύθυνση της 3ης ΥΠΕ (αναφέρουν ότι το διαδικαστικό κώλλυμα των ωρών εφημέρευσης έχει ξεπεραστεί) χωρίς ακόμα όμως  να έχει υπογραφεί ούτε καν ο Μάρτιος από την πάρεδρο. Η πίεση που ασκείται φαίνεται ακόμα από το γεγονός ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου στην προσπάθεια της να κατευνάσει τις αντιδράσεις λέει ότι δεν είναι νόμινη η επίσχεση , ότι θα κοπούν μισθοί, ότι δε θα αναγνωριστεί αυτό το διάστημα ως κομμάτι της ειδικότητας και διάφορα άλλα που ακούγονται σε ανάλογες περιπτώσεις από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων που πάντα ¨είναι με τους εργαζόμενους¨ αλλά όταν έρθει η ώρα των κινητοποιήσεων αρχίζουν τις απειλές.

Οι απειλές αυτές ήταν η αιτία που την Παρασκευή κλήθηκε και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ο οποίος παρευρέθηκε σε όλη τη διαδικασία.Ακολούθησε  μαζική παράσταση στο Διοικητή του νοσοκομείου όπου οι ειδικεύομενοι απαίτησαν να σταματήσει η τρομοκρατία και τα ψέμματα από τη διοίκηση.

Η συνέλευση αποφάσισε  η επίσχεση να συνεχιστεί μέχρις ότου να υπογραφεί και ο Απρίλης- Μάης! Στη συνέλευση συζητήθηκε και το γεγονός ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει  δυσκολέψει πάρα πολύ τόσο για τους εργαζόμενους που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε τρομερά εντατικούς ρυθμούς δουλειάς  (με τις συνταξιοδοτήσεις και τις ανύπαρκτες προσλήψεις) όσο και για τους ασθενείς με την επι της ουσίας κατάργηση της δωρεάν υγείας. Ζητήθηκε από την ΟΕΝΓΕ να κινηθούν  μαζικές διαδικασίες  σε όλα τα νοσοκομεία και να ξεκινησει ένας απεργιακός αγώνας που να θέτει   συνολικότερα ζητήματα και όχι μόνο την πληρωμή των εφημεριών.

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Γ.Ν.Θ.Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ