Η κ. Παπανικολάου και η κλαδική συμφωνία

p>Πρόσφατα η Διοικητής της 2ης ΥΠΕ  κ. Χριστίνα Παπανικολάου επαναλαμβάνει στους γιατρούς και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που προΐσταται ότι είναι παράνομο να κατατίθενται προγράμματα 4 εφημεριών, ισχυριζόμενη πως οι γιατροί θα μπορούσαν να πράξουν κάτι τέτοιο μόνο στην περίπτωση που η ΟΕΝΓΕ είχε καταγγείλει την κλαδική συμφωνία.

Προφανώς η κ. Παπανικολάου υποδύεται πως αγνοεί ότι η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί έχει καταστρατηγήσει κατά τον πλέον αδιάντροπο και απροκάλυπτο τρόπο την κλαδική συμφωνία. Όχι μόνο δεν έκανε τις 2000 προσλήψεις που ήταν υποχρεωμένη, αλλά επιπλέον αποπειράται να καταργήσει και τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης, κλείνοντας τη στρόφιγγα χρηματοδότησης των εφημεριών.

Σαν να μην αρκούσε η κατ΄ ουσίαν κατάργηση της κλαδικής συμφωνίας ήρθε στις 5 Μαρτίου και η τυπική κατάργηση. Στο νόμο για την εισοδηματικά πολιτική (κλικ εδώ) αναγράφεται τέσσερεις φορές η διατύπωση  «καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη ή ρήτρα ή όρος συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητικής απόφασης ή ατομικής σύμβασης εργασίας ή συμφωνίας».

Δεν είναι λοιπόν η ΟΕΝΓΕ που κατήγγειλε την κλαδική συμφωνία αλλά η κυβέρνηση που υπηρετεί  η κ. Παπανικολάου, της οποίας η επιτηδευμένη άγνοια είναι ελάχιστα πειστική.

                                          Συναδελφικά

                                   Δημήτρης Βαρνάβας