Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ

Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει κρούσματα κορονοϊού είναι πολύ σοβαρή για να περάσει απαρατήρητη και αναπάντητη.

Από τον Μάρτιο, όταν ο ΠΟΥ επαναλάμβανε πως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας είναι τα τεστ, η κυβέρνηση κώφευε και ισχυρίζονταν πως με ελάχιστα τεστ μπορεί να διαχειριστεί μαγικά την κατάσταση. Τώρα, αυξήθηκαν μεν λίγο τα τεστ, αυξήθηκαν όμως πολύ τα τεχνάσματα με στόχο να αποσιωπηθούν πολλαπλά κρούσματα σε περιοχές της χώρας, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός.

Τελικά ούτε το ένα, ούτε το άλλο επιτυγχάνονται. Και το μόνο που απομένει είναι η δυσπιστία της κοινωνίας, η οποία αποτελεί χείριστο σύμβουλο σε εποχές κρίσεων.

Ακόμη και μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται και σιτίζονται από την κυβέρνηση ομολογούν την κακή διαχείριση της πανδημίας.  Συνεπώς το μόνο που απομένει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ν΄ αλλάξει επειγόντως τακτική.

Οφείλουν ν΄ ακούσουν τους επιστήμονες, να διαμορφώσουν συνεκτικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες και να το διαβουλευτούν δημοσίως με την αντιπολίτευση, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε δείγματα σύνεσης και σοβαρότητας.

Είναι ανόητοι αν νομίζουν πως μπορούν να διαχειριστούν τόσο σοβαρά ζητήματα με τους τσαμπουκάδες Χαρδαλιά και τις γελοιότητες του Χάρη Θεοχάρη.