Η μάχη του κρεβατιού! Γιατροί κατά υπουργού για τις ελλείψεις στις εντατικές

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας σχετικά με τους θανάτους που προκαλούνται από τις ελλείψεις κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη χώρα μας, έκαναν πολλούς να ανατριχιάσουν. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την άλλη δήλωσε ότι θα το …δει το θέμα, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί την κατηγορούν για έλλειψη μέτρων. 

«Πρόκειται κατ΄ ουσίαν για καταγγελία εγκλήματος γενοκτονίας, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να οδηγεί τους υπαίτιους στο Δικαστήριο της Χάγης» σημειώνει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.
 
Και συμπληρώνει: «Κι όμως. Ο κ. Λυκουρέντζος όχι μόνο δεν ένοιωσε ανάγκη να απολογηθεί για τις τεράστιες ευθύνες που υπέχει αυτός και οι προκάτοχοι του, αλλά προέβη και σε μια δήλωση που προκαλεί αποτροπιασμό: προαναγγέλλει την κλήση σε απολογία του Προέδρου της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, διότι τάχα επιδιώκει να προκαλέσει εντυπώσεις δημοσιοποιώντας αυτά τα συνταρακτικά στοιχεία»!
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τον υπουργό Υγείας να καλέσει άμεσα την Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας σε διάλογο, καταβάλλοντας  προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο τραγικό αυτό ζήτημα.
 
Από την άλλη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση δεσμεύτηκε να προσκαλέσει άμεσα για ενημέρωση τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, ενώ ανέφερε ότι:
 
 «το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας το οποίο παρακολουθώ καθημερινά, μου αναφέρει ότι όλες οι ανάγκες καλύπτονται στις διάφορες περιοχές που έχουμε διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Χρειάζεται ενδεχομένως να ενισχύσουμε το Δίκτυο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερα κρεβάτια».