Η Μιράντα Ξαφά λέει όσα αποφεύγει να πει (ακόμα) ο Μητσοτάκης

Απολύσεις υγειονομικού προσωπικού και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προανήγγειλε η πρώην εκπρόσωπός της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στενή οικογενειακή φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη,  Μιράντα Ξαφά, με δηλώσεις της το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Η Μιράνατα Ξαφά που είναι πολύ κοντά ιδεολογικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βλέπει γιατρούς και νοσηλευτές που περισσεύουν στο ΕΣΥ. Κόντρα στις φωνές των υγειονομικών που ζητάνε ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού την στιγμή που πολλοί βρίσκονται σε αναστολή λόγω της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς, εκείνη εκτιμά πως πρέπει να γίνουν απολύσεις μόλις η πανδημία αρχίζει να κοπάζει.

Στο μυαλό κάποιων θα μπορούσε η πανδημία να αποτελεί μια καλή ευκαιρία αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για την Μιράντα Ξαφά όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. «Προσελήφθησαν πολλοί περισσότεροι γιατροί και βοηθητικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μειωθεί στο βαθμό που υποχωρεί η πανδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δε σταμάτησε εκεί.  Για την ίδια το ΕΣΥ πρέπει να περάσει σε ιδιώτες, αφού υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα πετυχημένων ιδιωτικών συστημάτων.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι κρατικό. Υπάρχουν παραδείγματα στον κόσμο πολύ αποτελεσματικών ιδιωτικών συστημάτων που επιδοτούνται από το δημόσιο… Δε χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά».

Η σκέψη αυτή όμως δεν είναι μόνο της κυρίας Ξαφά, αφού και η οικογένεια Μητσοτάκη δεν κρατάει κρυφό πως ταυτίζεται μαζί της.

Να δείτε μάλιστα πως τώρα που ο Εξαδάκτυλος, ο Ελευθερίου και η λοιπή παρέα του ΠΙΣ πήραν γραμμή από την καθοδηγήτριά τους θα μας ξεφουρνίσουν τις επόμενες μέρες κάτι ανάλογο.