Η Νομαρχία πετά πίσω το μπαλάκι

Η Νομαρχία πετά πίσω το μπαλάκι των ευθυνών

 

Σε ανταπόδοση «πυρών» προχώρησε χθες η Νομαρχία Πειραιά, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», σύμφωνα με την οποία η καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας του Πυρηνικού Ιατρείου οφείλεται κυρίως στη νομαρχία και όχι σε παραλείψεις του νοσοκομείου.

 

 

Οι ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου είναι τεράστιες, σύμφωνα με τη νομαρχία, αφού δεν φρόντισε εδώ και δύο χρόνια να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλίσει την πιστοποίηση περί ακτινοπροστασίας και να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του εργαστηρίου.

«Η Νομαρχία Πειραιά δεν έχει δικαίωμα, βάσει του νόμου, να χορηγήσει την άδεια στο εργαστήριο ΠΙ και δεν πρόκειται να τη χορηγήσει, εάν δεν λάβει επίσημη ενημέρωση από την ΕΕΑΕ ότι πληρούνται οι όροι λειτουργίας του», υποστηρίζει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου απλά προσπαθεί να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της, κατηγορώντας τρίτους: «Της φταίει η Νομαρχία, επειδή, ως όφειλε, αντέδρασε ακαριαία, με βάση το απόρρητο έγγραφο της ΕΕΑΕ, της φταίνε οι εργαζόμενοι του “Μεταξά”, οι οποίοι κατηγορούνται ότι από “απροσεξία” ή “αβλεψία” επιχειρούν να ζημιώσουν το ίδιο τους το νοσοκομείο και, τέλος, της φταίει η ΕΕΑΕ, που πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στους χώρους του νοσοκομείου και συνέταξε την έκθεση-βόμβα. Τελικά για τη διοίκηση του νοσοκομείου φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την ίδια».