Η ΟΕΝΓΕ και η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία

Ακούγεται  αλλόκοτο..

Την περιφρούρηση και την άτεγκτη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης του Άδωνι για τα απογευματινά χειρουργεία δεν την έχει αναλάβει ο ίδιος, αλλά την έχει επωμιστεί αυτοβούλως η ΟΕΝΓΕ!

Δεν το πιστεύετε; Ιδού:

Στις 26 Μαρτίου η ΟΕΝΓΕ στέλνει επιστολή στο Διοικητή του Οφθαλμιατρείου Αθηνών (κλικ εδώ) και του επισημαίνει σε αυστηρό τόνο να εφαρμόσει κατά γράμμα τη σχετική ΚΥΑ και «να μην παρανομήσετε, ώστε να μην αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον σας ένδικα μέσα».

Την επομένη, ο Γεν. Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κ. Παπανικολάου στέλνει εξώδικο στο Διοικητή και στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Νίκαιας, στο οποίο υπηρετεί και ο ίδιος, και τους επισημαίνει ακριβώς τα ίδια (κλικ εδώ). «Γνωρίζετε αμφότεροι τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 1 της ΚΥΑ και τις συνέπειες από την παραβίασή της».

Φαίνεται πως η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ έχει αναλάβει αυτοβούλως ρόλο παιδονόμου στα κυβερνητικά στελέχη, απειλώντας τα ότι πρέπει να διαβάζουν και να εφαρμόζουν επακριβώς την ΚΥΑ, αλλιώς θα τα τιμωρήσει αυστηρά.

Διερωτόμαστε μήπως πρέπει οι υπόλοιπες παρατάξεις των Νοσοκομειακών γιατρών να υποδείξουν στην ηγεσία της ΟΕΝΓΕ ότι δεν αποτελεί υπηρεσία συμμόρφωσης στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά συνδικαλιστικό σωματείο που διεκδικεί και, όποτε απαιτείται, ανατρέπει την κυβερνητική πολιτική;