Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις ενέργειες του Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου

Παράλογος…εξορθολογισμός

Έντονη είναι η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ, η οποία επικίνδυνες τις ενέργειες του διοικητή στο νοσοκομείο Νάξου και ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου από τη μέρα που διορίστηκε προβαίνει σε ενέργειες απερίγραπτης επικινδυνότητας. Ουσιαστικά έδιωξε όλους τους ειδικευμένους γιατρούς από το Νοσοκομείο και ανέθεσε την εφημερία σε αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι πρέπει πλέον να αξιολογούν βαριά τροχαία περιστατικά ή εμφράγματα και να καλούν τον ειδικευμένο γιατρό από το σπίτι. Μετέτρεψε δηλαδή το Νοσοκομείο σε υποτυπώδες περιφερειακό ιατρείο και ακύρωσε κάθε δυνατότητα των πολιτών και των επισκεπτών σε άμεση και ταχεία περίθαλψη από ειδικευμένους γιατρούς.

Ως ευνόητον ο χρόνος που χάνεται σε τέτοιους πειραματισμούς είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα αποβεί σε βάρος ορισμένων ασθενών και, μάλιστα, με τραγικό τρόπο. Παρά τις αγωνιώδεις επισημάνσεις της ΟΕΝΓΕ, του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και, κυρίως, των ίδιων των γιατρών της Νάξου ο κ. Διοικητής παραμένει αποφασισμένος να …εξορθολογήσει το ίδρυμα και δηλώνει αμετακίνητος να καταρτίζει μόνος του και παρανόμως προγράμματα εφημέρευσης του Νοσοκομείου με αγροτικούς γιατρούς.

Η ΟΕΝΓΕ, σε επείγουσα σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Υγείας, προειδοποιούσε ότι, «σε τυχόν προσφυγή πολιτών για περιστατικό θανάτου ή βαριάς βλάβης στην υγεία ασθενούς, εξαιτίας της παραπάνω εγκληματικής πρακτικής η ΟΕΝΓΕ θα βρεθεί στην πλευρά των μαρτύρων κατηγορίας εναντίον του εν λόγω Διοικητή». Το ίδιο οξεία είναι και η επισήμανση του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων. Μάταιος κόπος. Φαίνεται ότι ο κ. Διοικητής έχει αυτονομηθεί και δεν δέχεται πλέον εντολές από προϊσταμένους του, ούτε καν από την υπουργό Υγείας. Θεωρούμε ακραίο το σενάριο ο κ. Διοικητής να ενεργεί κατ΄ εντολήν της υπουργού, ώστε να διερευνηθεί τυχόν δυνατότητα εφαρμογής του μέτρου και μεταφοράς του και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας. Ως εκ τούτου η ΟΕΝΓΕ ερωτά δημοσίως την υπουργό Υγείας: θα περιμένετε απαθής μέχρι να θρηνήσουμε τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής του κ. Διοικητή για να διατάξετε κατόπιν τη διενέργεια μιας ακόμη ΕΔΕ; Πείτε μας επί τη ευκαιρία τι απέγινε η ΕΔΕ για το θάνατο του παιδιού από την Κοζάνη, που ξεσήκωσε χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας; Τι απέγιναν όλες οι άλλες ΕΔΕ, οι οποίες πλέον τείνουν να μετατραπούν σε πλυντήριο ευθυνών της σημερινής και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας για τα τεράστια κενά στη στελέχωση, στο εξοπλισμό, την άνθιση της διαφοράς και του χρηματισμού; Στις δύσκολες μέρες που ζούμε οι πολίτες έχουν ανάγκη από ένα ποιοτικό και δωρεάν σύστημα υγείας. Οι απόπειρες να μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας ή να μετακυλιστούν οι ευθύνες και το κόστος της δημόσιας περίθαλψης στις τσέπες των ασθενών, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά ούτε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ούτε από την ελληνική κοινωνία», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κ. Δημήτρης Βαρνάβας.