Η ΠΑΝΔΗΚΙ στα κάγκελα και η λογική στα τάρταρα..

Ωρύεται η ΠΑΝΔΗΚΙ για το άρθρο 34 του υπο διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας. Βεβαίως η ΠΑΝΔΗΚΙ ωρύεται γενικώς και αδιαλείπτως σε ότι αφορά στον ΠΙΣ, ενώ απεναντίας πάσχει από αφωνία στις αυθαιρεσίες που διαπράττονται στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, μιας και αφανής ηγέτης της ΠΑΝΔΗΚΙ τυγχάνει ο ίδιος ο κ. Γ. Πατούλης.

Τι λέει λοιπόν το περίφημο άρθρο που προκάλεσε την οργή της παράταξης των κκ Ελευθερίου, Καψαμπέλη και Μαστοράκου, οι οποίοι απαξίωσαν να προσέλθουν στην Ολομέλεια Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων (όπως και ο κ. Πατούλης), αλλά τώρα διαμαρτύρονται για τις διαδικασίες που ίδιοι περιφρόνησαν;

Λέει ότι δεν είναι δυνατόν να υφίσταται ασυλία και ακαταδίωκτο για τους Προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ, ενώ υφίσταται για τους υπόλοιπους 65.000 γιατρούς της χώρας, οι οποίοι όταν υποπέσουν σε πειθαρχικό αδίκημα παραπέμπονται σε πειθαρχική διαδικασία.

Τεχνηέντως η ΠΑΝΔΗΚΙ ισχυρίζεται πως με τη νέα ρύθμιση καταπατάται η αυτοτέλεια των Ιατρικών Συλλόγων, αποκρύπτοντας πως ήδη υπήρχε ανάλογη διάταξη για την οποία ουδέποτε είχε διατυπώσει ενστάσεις. Συγκεκριμένα, το άρθρο 326 του ισχύοντος νόμου 4512/18 προέβλεπε ρητά τη δυνατότητα παραπομπής στο Ανώτατο Πειθαρχικό και τώρα προστέθηκαν τέσσερεις και μόνον λέξεις: «ανεξαρτήτως της υποβολής καταγγελίας».

Γιατί λοιπόν σκούζουν γι αυτές τις τέσσερεις λέξεις;

Διαβάστε τη συνέχεια..