Η ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ αρνούνται να καταγγείλουν τις δηλώσεις Παυλοπουλου

h5>ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14-05-2008

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ) με διάφορα προσχήματα αρνήθηκε να ληφθεί απόφαση στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της εκπροσώπων της Αυτόνομης παρέμβασης και της ΤΑΔΥΣΥ, στις προκλητικές δηλώσεις Παυλόπουλου, για ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας μέσα από την στελέχωση των Δημοσίων υπηρεσιών με εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου και την εξέλιξη τους σε στελεχικές θέσεις του Δημοσίου.

Η τακτική αυτή αντικειμενικά δίνει στήριξη στην πολιτική της Κυβέρνηση και στον Υπουργό Εσωτερικών, που επιδιώκει μέσα από την συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και τις νομοθετικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και την στελέχωση του δημοσίου με στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, που θα εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα στο Δημόσιο.

Η άρνηση αυτή είναι απαράδεκτη, όταν μάλιστα ο Υπουργός επιχειρεί να εμφανίσει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί, γίνονται μετά από αίτημα της ΑΔΕΔΥ. Η στάση αυτή των παρατάξεων δημιουργεί σύγχυση για της θέση της ΑΔΕΔΥ, όπως έχει διατυπωθεί μέσα από το Συνέδρια της.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους να αποκρούσουν τις Κυβερνητικές μεθοδεύσεις και με την συμμετοχή τους στην αυριανή κινητοποίηση να αγωνιστούν ενάντια σε πολιτικές, που οδηγούν στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την ουσιαστική άρση της μονιμότητας.