Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ… έπαθε βλάβη!

Από Βασίλη Βενιζέλο


Προσπαθούμε, αλλά δεν καταφέρνουμε να αντιληφθούμε τι θέλει να πει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου…


Η ΠΟΕΔΗΝ… καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της ότι ένα ασθενοφόρο το Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) έπαθε… βλάβη, λίγο πριν παραλάβει ένα επείγον περιστατικό. Μάλιστα. Και; Τι σημαίνει αυτό, όταν είναι η ίδια η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία εξηγεί, στη συνέχεια, ότι το επείγον περιστατικό παρέλαβε και διεκόμισε άλλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο εκλήθη. Ποιο το πρόβλημα; Από την μύγα ξύγκι, λέει ο λαός μας…


Για την ιστορία, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ… καταγγέλλει ως εξής τη βλάβη του ασθενοφόρου:


“Κλήθηκε από τον Ιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Λάρισας, για τη διακομιδή Ασθενούς εκτάκτου περιστατικού. Το Ασθενοφόρο που ξεκίνησε από την Λάρισα να παραλάβει τον Ασθενή έπαθε βλάβη στα Φάρσαλα, έξω από το Κέντρο Υγείας. Ευτυχώς.


Οι Διασώστες μετέφεραν τον Ασθενή με το Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων που ήταν παρκαρισμένο. Το χαλασμένο Ασθενοφόρο φορτώθηκε σε όχημα οδικής βοήθειας και επέστρεψε στο ΕΚΑΒ Λάρισας”.


Δεν χρειαζόταν όλη αυτή η ιστορία για να μας πει η ΠΟΕΔΗΝ ότι στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων δεν υπήρχαν διασώστες. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Στο Κέντρο Υγείας υπήρχε ασθενοφόρο, αλλά όχι διασώστες.


Όσο για τα ασθενοφόρα, ακόμη και καινούρια να είναι, βλάβες θα σημειώνουν. Μηχανές είναι. 


Αυτά.