Η πολλή Δημοκρατία ΔΕΝ βλάπτει! Ακυρώθηκαν οι μετακινήσεις ιατρών από το νοσοκομείο.

p align=”center” style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 0pt; background: white”>ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μύρινα, 02-03-2014

 

«Η πολλή Δημοκρατία ΔΕΝ βλάπτει!

Ακυρώθηκαν οι μετακινήσεις ιατρών από το νοσοκομείο!»

 

Με μια μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών στο νοσοκομείο, οι φορείς της Λήμνου ματαίωσαν τις μετακινήσεις ψυχιάτρων από τη Λήμνο στη Μυτιλήνη.

Η μαχητικότητα και ο παλμός του κόσμου ανάγκασαν τις διοικήσεις εκεί που δε συζητούσαν να συνδιαλαγούν, εκεί που δεν έβλεπαν να δουν, εκεί που κώφευαν να ακούσουν, εκεί που δεν καταλάβαιναν να κατανοήσουν.

 

  • Κατάλαβαν ότι δεν είναι δυνατόν γιατρό που εφημερεύει εκείνη την ημέρα στη Λήμνο, να τον μετακινείς στη Μυτιλήνη, αφήνοντας ακάλυπτο το νοσοκομείο μας, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν νοσηλευόμενοι ασθενείς (τον άλλο γιατρό τον είχαν σε άδεια!). Αυτό δεν είναι διοικητική ανεπάρκεια, είναι εγκληματική αδιαφορία.
  • Κατάλαβαν ότι το νοσοκομείο της Λήμνου έχει ανάγκες που δεν μπορούν να παραβλέπονται. Αυτό είναι αντικειμενική πραγματικότητα.
  • Κατάλαβαν ότι δεν μπορείς να διαταράσσεις τη θεραπευτική σχέση γιατρού-ασθενή, γιατί έτσι σ’ αρέσει. Αυτό είναι διαστρέβλωση της ιατρικής.
  • Κατάλαβαν ότι όταν εκατοντάδες κόσμος ζητά το αυτονόητο, αυτό δεν είναι «πέντε τραμπούκοι κατέλαβαν το γραφείο της Διοίκησης», αλλά αληθινή γνήσια δημοκρατική διαδικασία.

 

Κυρίως, όμως, καταλάβαμε όλοι, ότι, όταν με σθένος και πυγμή, με ευπρέπεια και μαχητικότητα, διεκδικούμε το δίκιο μας, τότεΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ!

 

ΠΕΤΥΧΑΜΕ:

  1. Να ανακληθούν οι μετακινήσεις των γιατρών στη Μυτιλήνη.
  2. Οι ψυχίατροι θα μετακινηθούν –αυτοβούλως, για να βοηθήσουν στη Μυτιλήνη-, από ένα Σαββατοκύριακο ο καθένας (αυτές ήταν τελικά οι πιεστικές ανάγκες τους!).
  3. Το νοσοκομείο Λήμνου δε θα μείνει ούτε μία μέρα ακάλυπτο ψυχιατρικά, και σε ότι αφορά την εφημερία και σε ότι αφορά τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
  4. Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη με επικουρικούς γιατρούς των κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λήμνου (με πρώτιστη ανάγκη της θέσης του παθολόγου).
  5. Φάνηκε που οδηγεί αυτό το καθεστώς διασύνδεσης μεταξύ των νοσοκομείων και πόσο πιεστικό είναι το αίτημα για αυτόνομο στελεχωμένο νοσοκομείο στη Λήμνο.

 

Πετύχαμε τους στόχους της κινητοποίησης, αλλά δεν εφησυχάζουμε.

Διεκδικούμε μαχητικά, οργανωνόμαστε συλλογικά, αγωνιζόμαστε δημοκρατικά, λειτουργούμε κοιτώντας τον άνθρωπο.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Όσοι ήμασταν στην κινητοποίηση. Οργανωτική Επιτροπή Φορέων, Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, τοπικό παράρτημα ΑΔΕΔΥ, δάσκαλοι, καθηγητές, δημοτικοί & δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αγρότες, εμπορικός σύλλογος, ιατρικός σύλλογος, φίλες και φίλοι.

Όσοι από μακριά με δηλώσεις κι ενέργειες δείξαν τη συμπαράσταση τους. Βουλευτές (Ζερδελής, Καλογερή, Κουίκ), πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πανελλήνια Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ, κι άλλοι πολλοί τους οποίου ξεχνάμε.

Αυτούς, όμως, που δεν ξεχνάμε είναι οι εκατοντάδες Λημνιοί, που ήταν εκεί, κι οι άλλοι, οι πολλοί περισσότεροι που ψυχικά ήταν μαζί μας. Που γίναν όλοι ασθενείς, που γίναν όλοι μια γροθιά, που οργίστηκαν, που κλάψαν, που φωνάξαν, που διεκδίκησαν, που δεσμεύτηκαν με το Ψήφισμα τους να συνεχίσουν.

 

Γιατί, ο αγώνας όλων μας είναι συνεχής.

Για δημόσια δωρεάν υγεία με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Για αυτόνομο στελεχωμένο νοσοκομείο στη Λήμνο.

Για το ΑΥΡΙΟ το δικό μας και των παιδιών μας.

 

 

 

 


Το ΔΣ της ΕΙΓΝΚΥΛ