Η πραγματικότητα κατακέφαλα..

Το νομοσχέδιο Πλεύρη αφορά στην ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ. Εντούτοις οι συντάκτες του  πέταξαν μέσα και μία διάταξη για το ΕΣΥ, αυτή που αναφέρεται στα απογευματινά χειρουργεία.

Μάλιστα ο Θ. Πλεύρης, στις συζητήσεις που είχε με τον ΠΙΣ, διευκρίνισε πως η αμοιβή όσων πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία θα είναι ανάλογη εκείνης που ισχύει για τις ιδιωτικές κλινικές, δηλαδή 70% από τον ΕΟΠΥΥ και 30% από τον ασθενή (λέμε τώρα..).

Αυτό θορύβησε τους ιδιώτες γιατρούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί αρνητικό κλίμα για τη συγκεκριμένη διάταξη στους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ.

Όμως η νεοφιλελεύθερη παράταξη Εξαδάκτυλου σκέφτηκε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τη διάταξη ώστε να φέρει τα πάνω- κάτω. Πρότεινε στη Συνέλευση που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα, η διάταξη για τα απογευματινά χειρουργεία των γιατρών ΕΣΥ να παραμείνει στο νομοσχέδιο και να προστεθεί επιπλέον διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα των ιδιωτών να χειρουργούν στα Νοσοκομεία.

Προς μεγάλη τους έκπληξη η διάταξη καταψηφίστηκε με μεγάλο ποσοστό από τους εκλέκτορες και ιδιαίτερα εκείνους που είναι ιδιώτες και πρόσκεινται στην κυβερνητική παράταξη.

Αυτοί που καταψήφισαν δε «μολύνθηκαν» από σοσιαλισμό.

Απλώς κατάλαβαν πως όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο και όταν το ξεπερνάς σου έρχεται η πραγματικότητα κατακέφαλα..


Και κάτι σχετικό:

Σύμφωνα με τη πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τη διαΝΕΟσις σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών MARC το 2018 το 41,1% θεωρούσαν τον “νεοφιλελευθερισμό” καλό πράγμα -το 2022 μόνο το 25% συμφωνεί.