Η προμήθεια των εμβολίων από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Προσδιορίσθηκε από το υπουργείο Υγείας ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας η πρόβλεψη για προμήθεια 8.000.000 δόσεων πανδημικού εμβολίου.

Η προμήθεια των εμβολίων αυτών, θα αρχίσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η προμήθεια αφορά 2.000.000 εμβόλια από την εταιρία GlaxoSmithKline που θα ξεκινήσουν να παραλαμβάνονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και η παραλαβή τους θα ολοκληρωθεί εντός Δεκεμβρίου, 3.000.000 εμβόλια από την εταιρία Novartis εκ των οποίων οι 2 εκ. δόσεις θα παραδοθούν ως τις 15 Νοεμβρίου και ως τις αρχές Ιανουαρίου θα παραδοθούν άλλο ένα εκ. δόσεις, καθώς και 3.000.000 εμβόλια από την εταιρία Sanofi Pasteur, των οποίων η παραλαβή θα ξεκινήσει 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως η Ελλάδα, είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα παραλάβουν πανδημικά εμβόλια.

Στο μεταξύ, τα 290 έφθασαν χθες τα περιστατικά που έχουν νοσήσει στη χώρα μας από τον ιό της νέας γρίπης.

Ήδη χθες καταγράφηκαν 32 επιπλέον κρούσματα στα εργαστήρια αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Από αυτά, 17 προήλθαν από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, 6 ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και για τα υπόλοιπα 9 κρούσματα, γίνεται διερεύνηση στις επαφές τους.