Η πρώτη φορά δεξιά..

Εδώ και δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη βανδαλίζει το ΕΣΥ.

Το στερεί από προσωπικό, του αφαιρεί πόρους, το δυσφημεί. Μόνη της έγνοια ο ιδιωτικός τομέας, φτάνοντας στο απίθανο επιχείρημα πως είναι κι αυτός δημόσιος, αφού υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον!

Είδαμε βέβαια στη διάρκεια της πανδημίας πόσο υπηρέτησε ο ιδιωτικός τομέας υγείας το δημόσιο συμφέρον και αντιλαμβανόμαστε τι πρόκειται να πράξει εάν εισέλθει στα Νοσοκομεία μέσω συμπράξεων.

Βλέποντας οι επιτελείς του Μαξίμου ότι η φανφάρα περί «δημοσίου συμφέροντος» χαϊδεύει τ’ αυτιά ορισμένων ελαφρόμυαλων επεξέτειναν το εύρος της, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και υποδομές που το δημόσιο έχει προ πολλού εκχωρήσει σε ιδιώτες, όπως η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ.

Κι ήρθε ένα χιονάκι να σβήσει όλα τα δικολαβίστικα επιχειρήματα. Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ κατέρρευσε, τα Νοσοκομεία αποκλείστηκαν, ο Πατούλης από άλογο κούρσας μετατράπηκε σε Αστραχάν.

Κι όμως. Αντί ο Μητσοτάκης και ο εσμός των μέσων ενημέρωσης που τον στηρίζει ν’ αντιληφθούν την κοινωνική οργή που συσσωρεύεται, προσπαθούν με παιδαριώδη επιχειρήματα να πείσουν πως όλα συμβαίνουν επειδή ο Τσίπρας διαγκωνίζεται με τον Ανδρουλάκη και πως η «πρώτη φορά δεξιά» μαθαίνει από τα λάθη της και δε θα τα επαναλάβει!

Οι ανόητοι. Το μόνο που επιτυγχάνουν με αυτή τη σαθρή τακτική είναι να διογκώνουν την κοινωνική οργή και να επιταχύνουν την πτώση τους.

Διότι θα πέσουν. Και θα πέσουν με πάταγο..