ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νοσοκ. γιατρών

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                 Σύρος, 29/3/10

 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών ιατρών για  την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και την σωτηρία του ΕΣΥ.

Καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τον Νόμο 3754/2009, τις κλαδικές συμφωνίες της με την ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Ιατρών και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις πού προβλέπονται από την συμφωνία.

 

Ο ΙΣΚ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των εφημεριών, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση των Δημοσίων Νοσοκομείων.

 

Η υποστελέχωση σε ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας πρέπει κάποτε να αντιμετωπισθεί ουσιαστικά. Αυτή την στιγμή λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων, από την εταιρία που επέκτεινε το Νοσοκομείο Σύρου, πλημμύρισε το Ακτινολογικό τμήμα με αποτέλεσμα εδώ και αρκετό καιρό να μην εκτελούνται ακτινογραφίες, με ότι αυτό συνεπάγεται επί της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Η κακή οργάνωση και η κακή  εκτέλεση των επειγόντων διακομιδών από το σύστημα υγείας στα νησιά μας εξακολουθούν να ταλανίζουν τον τόπο με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Οι προτάσεις του ΙΣΚ εδώ και 25 χρόνια για την δημιουργία περιφερειακού ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες με δικά του πτητικά και ειδικά πλωτά μέσα παραμένουν επίκαιρες χωρίς όμως καμία ανταπόκριση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

 

Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς, και ο τοπικός πληθυσμός πρέπει να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή που μας ανήκουν , είτε βάσει του συντάγματος αυτά που αφορούν  την προστασία της ανθρώπινης ζωής είτε μέσω μιας ηθικής επιταγής που λέει ότι σε αυτή την χώρα δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων θα είναι πάντα αρωγός με τις προτάσεις του και την εμπειρία του σε ένα αγώνα για μια καλύτερη ζωή στα νησιά μας.

 

 

     Για το Δ Σ 

 

            Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γραμματέας

 Δρ .Ευάγγελος Πανοηλίας                                               Αντώνης Ρούσσος