ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ο ιατρικός κόσμος εμπαίζεται ασύστολα

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                                  ΛΑΡΙΣΑ 11-9-2012

          «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

                Ν.Π.Δ.Δ.

 

 

<ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

< 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προφανώς ξέχασε πως στη χώρα μας υπάρχουν και γιατροί, που τα τελευταία χρόνια εργάζονται καθημερινά ως «εθελοντές», αμειβόμενοι ευκαιριακά και επιλεκτικά με ψίχουλα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

            Η προσπάθεια των κυβερνητικών αρμοδίων να σπάσουν τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ανακοινώνοντας εναγωνίως αναξιόπιστα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής τους, καθώς και οι σκόπιμες απαξιωτικές συμπεριφορές τους για εξόφληση των παλιών και νέων οφειλών προς τους γιατρούς, θέτουν πλέον ανοιχτό  ζήτημα ανικανότητας της ηγεσίας του ΥΥΚΑ να χειριστεί μείζονα ζητήματα δημόσιας υγείας.

            Η κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα, είναι κεφαλαιώδους εθνικής σημασίας και επιτάσσει την άμεση λήψη πρωτοβουλιών απ’ την κυβερνητική «τριανδρία»  και όχι απ’ την τρόικα.

            Μπροστά σ’ αυτήν την τραγική εικόνα, θεωρούμε άμεση και επιτακτική την αντικατάσταση του αναπλ. Υπουργού υγείας κ. Σαλμά, καθώς και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ  κ. Βουδούρη, για να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος της περίθαλψης των συμπολιτών μας και ο διασυρμός των γιατρών. Η αλλαγή πλεύσης στην πολιτική υγείας είναι πλέον επιβεβλημένη.

             Ο ιατρικός κόσμος εμπαίζεται ασύστολα. Δεν γίνεται καμιά κουβέντα για τους απλήρωτους γιατρούς και ούτε γίνεται καμιά αναφορά για τις παλιές και νέες οφειλές, έστω έτσι για τα μάτια! Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! Είναι προφανές, ότι θεωρούν τους γιατρούς δεδομένους. Γνωρίζουν πολύ καλά την εύθραυστη ενότητά μας, απόρροια  αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων με βαθιές ρίζες στο παρελθόν, ενώ παράλληλα στηρίζονται, σε ορισμένους “πρόθυμους” συνδικαλιστές, που συνωστίζονται τελευταία στο ΥΥΚΑ, περιμένοντας να «γλύψουν κανένα κόκαλο».

            Κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης, ιδιωτικοί φορείς ΠΦΥ, καταντήσαμε επαίτες των δεδουλευμένων μας. Καταρρακώνεται καθημερινά η περηφάνια και η αξιοπρέπειά μας. Κι εμείς, καθόμαστε σχεδόν με σταυρωμένα τα χέρια και  εκλιπαρούμε. Την ώρα που η περίθαλψη του Ελληνικού λαού πάει περίπατο και οι λειτουργοί υγείας υποβαθμίζονται και υποτιμούνται, εμείς μαστιζόμαστε από μια ακατανόητη εσωστρέφεια. Τρώμε τις σάρκες μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε πως στο τέλος-τέλος, όλοι τον ίδιο πάτο θα δούμε.

            Αν όχι τώρα, πότε; Οι κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, αρχίζουν να διαμορφώνουν ένα Πανελλαδικό Μέτωπο για την Υγεία, μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων και φορείς. Στο προσκλητήριο αυτό πρέπει η συμμετοχή όλων μας να είναι ενεργής, παραμερίζοντας κλαδικά συμφέροντα και ιδιαίτερα εκπροσώπους μιας παρωχημένης συντεχνιακής  αντίληψης.                 

< 

<Για τον Ι.Σ.Λάρισας

< 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ