ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Καταδικάζουμε το πραξικόπημα στον ΠΙΣ και ζητάμε άμεση σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης

p> 

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

   Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. που συνεδρίασε σήμερα 13/04/09 ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στον Π.Ι.Σ. Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε τα κάτωθι :

   Καταδικάζουμε την απόφαση του Υπουργού Υγείας να καταργήσει το πρόσφατα εκλεγμένο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. Αλήθεια πότε πρόφτασε να διαπιστώσει ο κ. Υπουργός παρανομίες , παρατυπίες ή πράξεις που στρέφονται κατά του Ιατρικού κόσμου από το Δ.Σ.του Π.Ι.Σ. αφού μόλις συγκροτήθηκε σε σώμα;

   Η απόφασή του αυτή είναι πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρονικά της Δημοκρατικής κοινωνίας μας και προσβάλλει βάναυσα τους 60000 Γιατρούς που εξέλεξαν το συγκεκριμένο Δ.Σ. με απόλυτα Δημοκρατικες διαδικασίες, τις οποίες κανένας δεν αμφισβήτησε. Από πού αντλεί το δικαίωμα ο κ. Υπουργός να καταργεί το Δημοκρατικά εκλεγμένο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. , να ποδοπατεί την εκφρασμένη θέληση των Ελλήνων Γιατρών και να διορίζει άλλους της αρεσκείας του;

   Εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με τους συναδέλφους, οι οποίοι παρ΄οτι έχουν σημαντική συνδικαλιστική πείρα, απευθύνθηκαν στον κ. Υπουργό να λύσει τα όποια συνδικαλιστικά ζητήματα και όχι στο σώμα των Γιατρών μέσα από Γ.Σ. των εκλεκτόρων του Π.Ι.Σ. Έδωσαν έτσι αφορμή στον κ. Υπουργό να επέμβει στο συνδικαλιστικό μας χώρο με εντελώς αυταρχικό κι αντιδημοκρατικό τρόπο.

   Καλούμε τους συναδέλφους που διορίστηκαν από τον κ. Υπουργό στην “Διοικούσα επιτροπή” να μην αποδεχτούν το διορισμό τους αμαυρώνοντας την μέχρι τώρα συνδικαλιστική τους δράση με τη συμμετοχή τους  ενεργά στο πρωτοφανές πραξικόπημα.

   Ιδιαίτερα καλούμε τον κ. Αναστάσιο Γάτο μέλος του Ι.Σ.Μ. και εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Π.Ι.Σ. να μην αποδεχτεί το διορισμό του στη “Διοικούσα Επιτροπή”.

   Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. συμμετέχει στην προσφυγή στο Σ.Ε. για την ακύρωση της πραξικοπηματικής Υπουργικής απόφασης και καλεί το Δ.Σ. των άλλων Ι.Σ. να πράξουν το ίδιο.                          

   Ζητάμε τέλος την όσο το δυνατόν ταχύτερη σύγκληση της Γ.Σ. του σώματος του Π.Ι.Σ το οποίο είναι και το αρμόδιο να αποφανθεί και να λύσει όλα τα ζητήματα.Δεν είμαστε διατεθειμένοι σαν Ιατρικό σώμα – και σαν κοινωνία γενικότερα- να δεχτούμε παρόμοιες αντιδημοκρατικές και αυταρχικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις από κανέναν Υπουργό.     

 

                                                                                              Βόλος 13-04-09                

 

        Ο                                                                      Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Λ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ                                    ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΣΑΜΗΣ