ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ / ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ – Ε.Σ.Ι. : Άτολμος ο Ιατρικός Σύλλογος!

ΟΤΑΝ ολοι οι Υγειονομικοί φορείς της χώρας αντιδρούν στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. 
ΟΤΑΝ η πλειοψηφία των Ιατρικών Συλλόγων αντιδρά στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας αποτελεί την μοναδική….”παραφωνία”! 
Παρά την πολύωρη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στο νέο Δ.Σ., το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αφού η πλειοψηφούσα παράταξη εμφανίστηκε με δύο ”γραμμές”. Μία σκληρά φιλοκυβερνητική και μία χλιαρά φιλοϊατρική, φιλοΕΣΥ.  
Η τοποθέτηση της Ε.Σ.Ι. και της ΔΗΠΑΚ ήταν ξεκάθαρη, υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου. Παρά ταύτα, η απροθυμία της προέδρου να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία και να το παραπέμψει για νέα συζήτηση μετα την ψήφισή του στην Βουλή, δείχνει -δυστυχώς- την έλλειψη τόλμης των συναδέλφων που ενώ τάχθηκαν υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ, δεν επέμειναν να μπεί το Δ.Σ. του Ι. Σ. Πατρών στην βάσανο της ψηφοφορίας.   
Συνεπώς ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, ως συλλογικό θεσμικό όργανο των γιατρών, ΔΕΝ έχει εκφράσει επίσημα την άποψή του επι του Νομοσχεδίου! 
Η τοποθέτηση της Ε.Σ.Ι (Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών) ήταν ξεκάθαρη και αναλυτική κατ’ άρθρο, δείχνοντας τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των διατάξεων του νομοσχεδίου, εαν κι εφόσον ψηφιστεί στην Βουλή, τόσο στην Νοσοκομειακή άσκηση της Ιατρικής όσο και στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, αλλά και σε καθεαυτή την λειτουργία του Νοσοκομειακού συστήματος που ασφαλώς αντανακλά και στους πολίτες, καθώς και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν (μείωση μισθών, αυξημένη φορολόγηση) σε όσους γιατρούς επιλέξουν την επίπλαστη απελευθέρωση της σημερινής,”πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης΄” που αποτελεί την πεμπτουσία του ΕΣΥ, όπως και στην κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο ”νεο ΕΣΥ” με την θεσμοθέτηση προσλήψεων…”τουριστών” ιατρών, με τρίχρονη (3) σύμβαση και για τριήμερη (3) εργασία στα Νοσοκομεία!  
Το νομοσχέδιο άλλωστε περιέχει κι άλλες διατάξεις που διασαλεύουν την λειτουργία του Υγειονομικού Συστήματος, όπως αυτή ελήγη κατά την λαίλαπα της πανδημίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τα μεγάλα επίδικα, δηλαδή, 
*  την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, σε ανθρώπινο δυναμικό με μόνιμες προσλήψεις, όπως και 
* την ανάγκη γεναίας και διαρκούς Οικονομικής στήριξης, 
μιάς και διαπίστωση όλων, είναι η Διαμόρφωση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού Δημόσιου Συστήματος Υγείας που στην πανδημία αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα διάσωσης της κοινωνίας και των ασθενών πολιτών.    
 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ – Ε.Σ.Ι.