ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Καταργώντας την εκλεγμένη διοίκηση του Π.Ι.Σ ο κ. Υπουργός προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων των γιατρών

p>ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ   

 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου, με την οποία καταργεί το αιρετό Δ.Σ. του Π.Ι.Σ που προήλθε από τις εκλογές της 08/02/09 και ορίζει διοικούσα επιτροπή της αρεσκείας του και μάλιστα με άτομα μιας μόνο παράταξης.

Επικαλείται ο κ. Υπουργός καταχρηστικά το βασιλικό διάταγμα 11.10/7.11.57 το οποίο προβλέπει ότι ο Υπουργός Υγείας μπορεί να παύει μέλη Δ.Σ. ή ολόκληρα Δ.Σ. «ένεκεν επιδειχθείσης ραθυμίας».

Βεβαίως ένας τόσο δραστήριος Υπουργός Υγείας ,όπως ο κ.Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει επιλύσει τόσα προβλήματα του κλάδου και της υγείας ,δεν θα μπορούσε ποτέ να ανεχθεί ένα …”ράθυμο” Δ.Σ. στον Π.Ι.Σ , στο οποίο μάλιστα δεν κατόρθωσε να εκλεγεί πρόεδρος ο εκλεκτός του κομματικού μηχανισμού.

Γι αυτό και διορίζει διοικούσα επιτροπή να ξανακάνει εκλογές ,ελπίζοντας σε καλίτερα αποτελέσματα.

Όμως καταργώντας την εκλεγμένη διοίκηση του Π.Ι.Σ ο κ. Υπουργός καταργεί και τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων των γιατρών.

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς φορείς να καταδικάσουν αυτή την πρωτοφανή παρέμβαση του κ.Αβραμόπουλου.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Σπύρος Βελέντζας                                                     Π. Νάστας