Ιδιωτικό πολυϊατρείο κατέθεσε έγκληση για τις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται από δημόσιες δομές υγείας!

Φαίνεται πως ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, με την ασυδοσία που επικρατεί, οδηγήθηκαν στην αντίληψη πως ο ανταγωνισμός της αγοράς δεν έχει πεδίο τριβής μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύουν πως ανταγωνισμός υπάρχει και ανάμεσα σ΄ αυτές και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, όπως τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, γιατί όχι και τα Νοσοκομεία.

Επιδιώκουν λοιπόν να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις στις δημόσιες δομές, ώστε οι «πελάτες» να στρέφονται σε ιδιωτικές υπηρεσίες.

Έτσι, το ιδιωτικό πολυϊατρείο Κοσμοϋγεία απέστειλε εξώδικο και στη συνέχεια κατέθεσε έγκληση προς το ελληνικό δημόσιο για την παιδίατρο και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Ρηγίνα Σκλάβου.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, από το 2015 που η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας στην περιοχή των Σποράδων, διαπίστωσαν ότι τόσο το Κέντρο Υγείας, όσο και στα εποπτευόμενα από αυτό, Πολυδύναμο Περιφερειακό Αλοννήσου, Περιφερειακό Ιατρείο Γλώσσας και Περιφερειακό Ιατρείο Νέου Κλίματος, δεν ακολουθείται η νομοθεσία που προβλέπει χρέωση και τιμολόγηση των ιατρικών υπηρεσιών στους αλλοδαπούς τουρίστες. Αναφέρει ότι αυτή η πρακτική πλήττει οικονομικά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εγκαλεί δε τις δημόσιες δομές για τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες και μη τιμολόγηση των υπηρεσιών. Επίσης, για το ζήτημα της είσπραξης των 20 ευρώ για κάθε αλλοδαπό ασθενή, έστειλε έγγραφο στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Υγείας.

Να διευκρινίσουμε πως η Εγκύκλιος την οποία επικαλείται το εξώδικο εκδόθηκε από τον πρώην υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη (κλικ εδώ) και δεν αναφέρεται σε κοστολόγηση και χρέωση ιατρικών υπηρεσιών, αλλά σε παροχές ασθένειας σε είδος.

Ούτε βεβαίως αναφέρονται στην εγκύκλιο όσα παραπλανητικά αναγράφονται στο εξώδικο περί χρέωσης 20€ στους αλλοδαπούς ασθενείς.

exodiko2