Ιδιωτικοποιούν κλίνες στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

div style=”margin: 7.5pt 0cm; line-height: normal” align=”left”>ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

           ΖΑΚΥΝΘΟΥ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ"                   
 
                                                                                             Ζάκυνθος   17 / 10 / 2011
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ   
 
       Προς
  • ΟΕΝΓΕ
  • ΜΜΕ
  • Βουλευτές
 
Σε αυθαίρετη  περέμβαση και με επείγουσες διαδικασίες  –  χωρίς απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, χωρίς να το προβλέπει με κανέναν τρόπο ο Οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου μας  και  μόνο με έντολή από την ΥΠΕ Ιονιων Νήσων  – προχώρησε ο Διοικητής του Γ.Ν.Ζ. την περασμένη Πέμπτη 13/10/2011,  ο οποίος έδωσε εντολή για εκκένωση από ασθενείς 6 Νοσοκομειακών κλινών ( 3 στο χειρουργικό 3 στο παθολογικό τομέα) με σκοπό την αναμόρφωση του χώρου  και τη δημιουργία «ειδικών θέσεων  νοσηλείας» και την διάθεση του για νοσηλευτική χρήση  «με υψηλού επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών» σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Και αυτά δύο μόλις μήνες πρίν από τη μεταφορά μας στο Νέο Νοσοκομείο.
 
Σε απάντηση της παραπάνω κατάφωρης κατάλυσης του Δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών αντέδρασε άμεσα με συμβολικό αποκλεισμό (κλείδωμα) της εισόδου για τις συγκεκριμένες υπό διαμόρφωση κλίνες  προκειμένου να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της.
Η παραπάνω ενέργεια έγινε παράλληλα με τοποθέτηση σχετικών πανό στους συγκεκριμένους χώρους, παρουσία πάνω από 50 εργαζομένων και με κάλυψη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Σήμερα 17/10/2011 η Διοίκηση πήρε απόφαση για ξεκλείδωμα των χώρων  και αποκαθήλωση των πανό ,    προκειμένου να προχωρήσει στην προετοιμασία τους και την παράδοση τους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
 
Αν οι παραπάνω εξελίξεις  δεν είναι   η απαρχή της   «άλωσης» των Δημόσιων νοσοκομείων από τις ιδιωτικές εταιρίες, χωρίς μάλιστα  αυτές να έχουν πληρώσει έστω και ένα ευρώ τόσο σε υποδομές αλλά και για το λειτουργικό κόστος της νοσηλείας των δικών τους προνομιακών ασφαλισμένων , τότε πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστρεί;
 
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου :
·        Να ανασταλεί η παραπάνω εξέλιξη
·        Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι που υπερασπίζονται το Δημόσιο Νοσοκομείο μας.