Ημερίδα με εκδηλώσεις για άτομα με νοητική υστέρηση

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η ημερίδα με θέμα «Ατομα με νοητική υστέρηση, ελεύθερος χρόνος – ισότιμη συμμετοχή», που διοργανώθηκε από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μαραθώνιοι Ορίζοντες».

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με νοητική υστέρηση «Θέτις», το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς προσελκύοντας 50 εθελοντές και φιλοξενώντας 16 φορείς με 200 άτομα.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Sailing Academy, σε ένα παραθαλάσσιο κτήμα 18 στρεμμάτων στον Σχινιά, όπου άτομα με νοητική υστέρηση πέρασαν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς με καλλιτεχνικές, μουσικοχορευτικές και αθλητικές δραστηριότητες. Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και ο βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου.

Δεκάδες ήταν οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής και ο δήμαρχος Μαραθώνα, ενώ συγκινητική υπήρξε η παρέμβαση της Ασπασίας Καζάνα, ατόμου με νοητική υστέρηση, η οποία ευχαρίστησε τους «Μαραθώνιους Ορίζοντες» για τις ώρες που πέρασε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Θέτις».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ