ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Χαλασμένο το ένα ακτινολογικό μηχάνημα

Με μόλις ένα ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες το Β’ ακτινολογικό εργαστήριο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Το ένα εκ των δύο μηχανημάτων που διαθέτει το εργαστήριο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας βλάβης, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών.

 

Της Νικολέτας Μπούκα

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του ακτινολογικού ομολογούν στη “Μ” ότι, πριν χαλάσει το μηχάνημα, αναγκάζονταν να στηρίζουν στον καλόγερο που χρησιμοποιείται για τους ορούς τη λυχνία του ακτινολογικού μηχανήματος, για να μην πέσει στο κεφάλι των ασθενών την ώρα της εξέτασης. 
“Εδώ και λίγες ημέρες έχει χαλάσει το ένα εκ των δύο μηχανημάτων, το οποίο είναι ηλικίας… 30 ετών, κι έχει έρθει συνεργείο για να το επισκευάσει. Στην πρωινή εφημερία εξυπηρετούμε κατά μέσο όρο 200 άτομα και στη γενική 700-800 άτομα. Φαντάζεστε, λοιπόν, τι σημαίνει να είναι εκτός λειτουργίας ένα μηχάνημα”, δηλώνει στην “Μ” ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής γιατρών του Ιπποκράτειου Γιάννης Κούτρας.
Παράλληλα επισημαίνει ότι τους τελευταίους δύο μήνες δεν λειτουργεί και το ακτινοσκοπικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς είτε να εξυπηρετούνται από το Α’ ακτινολογικό εργαστήριο είτε από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης το εμφανιστήριο των ακτινογραφιών χαλάει συνέχεια, δημιουργώντας προβλήματα, κυρίως στις εφημερίες.
“Απογοητευτική όμως είναι η εικόνα και στο θέμα των προμηθειών. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι την προηγούμενη βδομάδα είχαν τελειώσει τα υγρά από το εμφανιστήριο του ακτινολογικού, οπότε οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να… δανειστούν υγρά από το Θεαγένειο”, τονίζει ο κ. Κούτρας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης, ο οποίος ανέλαβε μόλις προχθές τα καθήκοντά του, δηλώνει στη “Μ” ότι το μηχάνημα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης και προσθέτει ότι συνήθως οι εφημερίες βγαίνουν μόνο με ένα ακτινολογικό μηχάνημα, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει τους ρυθμούς εξέτασης, ανάλογα βέβαια και με τη βαρύτητα και τον όγκο των ασθενών που προσέρχονται στις εφημερίες. 
Ωστόσο, ο κ. Παντελιάδης ξεκαθαρίζει ότι ήδη συνεργείο επισκευάζει τη βλάβη στο μηχάνημα κι επισημαίνει ότι έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το μηχάνημα άμεσα θα λειτουργήσει και πάλι.