ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: έκλεισαν την μόνη Χειρουργική Κλινική του ΕΣΥ

p style=”margin: 0cm 0cm 10pt”>Το περασμένο Σάββατο 29/11 με απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ετέθη σε «αναστολή λειτουργίας» η Α΄ Χειρουργική Κλινική του ΕΣΥ. Οι ασθενείς και το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό (δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός), μεταφέρθηκαν στις δύο Πανεπιστημιακές (Β΄ΠΡΧ και Ε΄Χ) Κλινικές του Νοσοκομείου.

Η πρόθεση της Διοίκησης, να κλείσει την Κλινική, είχε αρχίσει να γίνεται φανερή εδώ και 6 μήνες όταν δύο χειρουργοί που είχαν έρθει απ’ το «Παναγία» και είχαν ενταχθεί στην Α΄ Χειρουργική, μεταφέρθηκαν στις Πανεπιστημιακές Κλινικές, αποδυναμώνοντας έτσι την Α΄.Χ. Με την αποχώρηση του Διευθυντή της, λογω συνταξιοδότησης, το σχέδιο ολοκληρώθηκε.

Η λειτουργία των χειρουργικών κλινικών του «Ιπποκρατείου» είναι από πολύ καιρό προβληματική λόγω των γνωστών προβλημάτων του Νοσοκομείου.(Ελλείψεις σε υλικό, ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, κυρίως σε αναισθησιολόγους, μεγάλες λίστες αναμονής για προγραμματισμένες επεμβάσεις κ.α.)Το κλείσιμο λοιπόν μιας Χειρουργικής δεν μπορεί παρά να επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Οι εναπομένουσες δυο Κλινικές θα εφημερεύουν πιο συχνά με αποτέλεσμα περισσότερα επείγοντα περιστατικά και λιγότερα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Προφανώς το κλείσιμο  νοσοκομειακών κλινικών, είναι μέρος ενός σχεδίου, που στόχο έχει την αποδυνάμωση του ΕΣΥ, με απώτερο σκοπό την σχεδιαζόμενη πλήρη ιδιωτικοποίησή του.