ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Καταρρέουν οι παιδοψυχιατρικές δομές, ενώ αυξήθηκαν κατά 78% τα αιτήματα για παιδοψυχιατρική υποστήριξη

Η επιστολή της κ. Μπιτζαράκη, Διευθύντριας του Ιατροπαιδαγωγικού κέντρου (Κο.Κε.ΨΥΠΕ), αποτυπώνει ανάγλυφα την εγκατάλειψη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για την ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων, τουτέστιν για το μέλλον της χώρας.

Δυστυχώς, εκτός από τις απευθείας αναθέσεις που έφτασαν αισίως στα 7,5 δις ευρώ, τίποτα άλλο δεν φαίνεται ν’ απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία αυτές τις μέρες περιέρχεται τα Νοσοκομεία της Κρήτης υπό τις αποδοκιμασίες των υγειονομικών.

Εάν ένα παιδί κακοποιηθεί, υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο ή παρουσιάζει δυσκολίες ανάπτυξης και κοινωνικής προσαρμογής, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει στην Κρήτη καμία δημόσια δομή να το υποστηρίξει.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου κατονομάζει (κλικ εδώ) ως υπεύθυνους για την πτωτική πορεία την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια του Βενιζελείου καθώς και τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας (και πρώην υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ), που με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζουν το πολιτικό σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τις δημόσιες δομές υγείας στην υποβάθμιση και την απαξίωση τους, με τελικό στόχο την στροφή προς την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η Ενωση καλεί τους πολίτες ν’ αντιδράσουν και να προστατέψουν τα δημόσια νοσοκομεία, που -παρόλες τις αδυναμίες και τις παθογένειες τους- αποτελούν πυλώνες ασφαλείας για την ελληνική κοινωνία και  τους πολίτες.

Και τονίζει πως αν δεν το πράξουν, πολύ σύντομα το κόστος για το ρεύμα ή την βενζίνη θα φαντάζουν μικροέξοδα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, σε σχέση με αυτό που θα πρέπει πληρώνουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.