ΙΣΑ: αδίστακτος ο κ. Αβραμόπουλος!

p>Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας καταγγέλει τον απελθόντα Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο ως “πολιτικά ανακόλουθο, αφερέγγυο και αδίστακτο”. Αιτία το ΠΔ 180 που δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου και ανοίγει διάπλατη πόρτα στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Το όλο ύφος της ανακοίνωσης που υπογράφουν οι κ. Ρηγάκης και Ελευθερίου θυμίζει κείμενο περιθωριακής ακροαριστερής οργάνωσης. Διαβάστε και θαυμάστε τι καταλογίζουν σ΄ αυτόν που  πριν μιά εβδομάδα λιβάνιζαν:

“Με αυτόν τον άθλιο τρόπο, ολοκλήρωσε το επιχειρηθέν και ακυρωθέν νομοθετικό πραξικόπημα του Αυγούστου 2008, μετά την αποκάλυψή του και τον ξεσηκωμό του συνόλου του ιατρικού κόσμου της χώρας, αλλά και την παρέμβαση του τότε Πρωθυπουργού.

– Τα πειστήρια του «εγκλήματος» είναι υπαρκτά και όποιος αμφιβάλλει τον προκαλούμε δημόσια να τα αμφισβητήσει.

– Με την ευκαιρία της αποχώρησής του από το Υ.Υ.Κ.Α. έγραψε για μιά φορά ακόμη στα κατώτερα των υποδημάτων του τις δημόσιες γραπτές και ενυπόγραφες δεσμεύσεις του, τις δημοκρατικές διαδικασίες και ένα μεγάλο μέρος του ιατρικού κόσμου της χώρας.

Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική πράξη απροκάλυπτης προώθησης της πλήρους εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας, που με συνέπεια υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια της Υπουργίας του.

– Δεν απομένει καμιά αμφιβολία πλέον γιατί επέδειξε έλλειμμα πολιτικής βούλησης να νομοθετηθεί σαφές πλαίσιο για την Π.Φ.Υ., παρότι πάμπολλες φορές εξαγγέλθηκε για επικοινωνιακούς λόγους και ποτέ δεν υλοποιήθηκε”.

 

Ρωτάμε: όταν οι κ. Ρηγάκης και Ελευθερίου προσέτρεχαν στον “αδίστακτο” Αβραμόπουλο ζητώντας να διορίσει Διοίκηση στον ΠΙΣ γιατί το έκαναν;

Προφανώς επειδή είναι αδίστακτος.

 

Όταν του ζητούσαν να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ΣτΕ γιατί το έκαναν;

Προφανώς επειδή περιφρονεί την νομιμότητα.

 

Ας μην διαμαρτύρονται λοιπόν οι ομόσταυλοι του κ. Αβραμόπουλου με τέτοιον τρόπο, διότι γελιοποιούνται στα μάτια των 60.000 γιατρών της χώρας, αλλά κυρίως γελοιοποιούν τους Ιατρικούς Συλλόγους που εκπροσωπούν.

                       Βαρνάβας Δημήτρης