ΙΣΠ-ΠΙΣ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα διαγνωστικά εργαστήρια.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του υπουργείου «Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιαννάκος, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος, ο προεδρεύων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αναστάσιος Βασιάδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, Φώτης Πατσουράκος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδ. Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Γεώργιος Βουγιούκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ), Δημήτριος Φατσίτας». 
Δεν τονίσαμε με bold τη συμμετοχή του ΠΙΣ για να τον προβάλλουμε. Το κάναμε για να γίνουν κατανοητά όσα επακολουθούν και αποδεικνύουν το μέγεθος της παραπληροφόρησης που προσπαθούν ορισμένοι να επιβάλλουν στην ιατρική κοινότητα.
Και δείτε:
Την επομένη της σύσκεψης, δηλαδή χτες Τετάρτη 5 Ιουνίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Καταγγέλλουμε το έλλειμμα διοίκησης στον ΠΙΣ που αδιαφορεί για την επίλυση των επίμαχων ζητημάτων που απασχολούν την ιατρική κοινότητα, με την αγωνία του διαγνωστικού τομέα και των ιατρών της ΠΦΥ να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής».

Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσες και όσοι νομίζουν πως με τέτοιες παιδαριώδεις μεθοδεύσεις θα καταφέρνουν να απαξιώσουν τον ΠΙΣ και να αποκρύψουν τη νοθεία που έκαναν, δυσφημώντας τον ως ανάλογο λέσχης χαρτοπαικτών και χαρτοκλεπτών.